tiistaina, helmikuuta 28, 2006

Hiekkalaatikko - tarvitaanko sitä edes?Tässä ajattelemani hiekkalaatikon malli. Ympyrän mallinen ei varmasti täysin onnistu, mutta laatikko voisi olla vaikka kuusi- tai kahdeksankulmainen "ympyrä".

Reunat voisi olla vaikka laudasta tehdyt ja kulmat pölkyistä. Niistä tulisi ikäänkuin istuimet hiekkalaatikolle, niin että aikuisetkin voisivat istuskella laatikon reunalla. Isomman pyörylän on tarkoitus kuvata pöytää. Pöytä on kätevä ainakin tyttöjen hiekkakeittoleikeissä yms.

Pitääkö laatikon aina olla neliönmallinen? Mun mielestä ei edes tarvittaisi koko hiekkalaatikkoa, koska hiekka kumminkin kipataan laatikon ulkopuolelle ja kuljetetaan pitkin kenturaa. Miksi lasten leikit pitää aina olla niin "ohjattuja"? Tässä sun pitää nyt tehdä se hiekkakakku ja tässä sitten keinut, jne? Leikkiikö nykyajan lapset edes enää hiekkalaatikolla, kuten minä pienenä? Se on muuten pieni aika lapsuudesta minkä lapsi viettää hiekkalaatikolla. Lopulta se on käyttämättömänä, pahimmassa tapauksessa rikkakasveja pursuava naapurin kissan pissalaatikko. Eli luultavasti meilläkin hiekkalaatikko jää tekemättä, jätetään vaan iso kasa hiekkaa paikalle, jossa hiekkalaatikon on suunniteltu olevan.

8 kommenttia:

Narcissa kirjoitti...

Yksi mun narsissipenkeistä sijaitsee siinä, missä oli lapsuuden hiekkaleikkipaikka. Hiekka oli kyllä multaantunut yli 20 vuoden aikana, ja siihen lisättiin vielä vähän lisää multaa, mutta jokatapauksessa narsissit viihtyy siinä loistavasti :)

mary kirjoitti...

Niimpä, mulla olikin taka-ajatuksena tehdä hiekkalaatikosta myöhemmin yrttiympyrä. Siksi tuo ympyrän muodon hakeminen tuossa penkissä.

Maurelita kirjoitti...

Mä asuin pienenä maalla ja naapurin lasten kanssa leikittiin rinteessä johon isä oli tehnyt aukon - siinä oli ihanan hienoa hiekkaa !

mary kirjoitti...

Maurelita: Ihanaa, että sulle tuli mukavia muistoja mun hiekkalaatikon suunnittelusta. Musta tuntuu vieläkin, että en aio rajata lapseni hiekkaleikkejä hiekkalaatikkoon..

Ziina kirjoitti...

minun lapseni leikkivät ainakin tosi mielellään hiekkalaatikolla heti keväästä alkaen kun se sulaa aina hiekan jäätymiseen saakka ja kiikuillekin pitää päästä joka päivä, eli eivät ne minusta ole mitenkään turhia leikkijuttuja. kuraleikit on toinen suosittu laji.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, eipä sitä meilläkään ollu mitään hiekkalaatikkoa. Isä toi koneella aina jonku läjän hiekkaan johonki kohtaa kotipihapiiriä. Ja kuten arvata saattaa se läjä katosi aina välillä jonku toisen pihalle. Ja tämä sama toistui monta kertaa. Silti oli aina kivaa leikkiä hiekkakasalla.
- K

mammaliini kirjoitti...

meillon hiekkalaatikko (lautaneliö). enemmän kyllä tykkäisin pelkästä hiekkakasasta, koska poikien autotieleikit vaatii paljon enemmän tilaa kuin pelkän laatikon. hiekkalaatikon etuna on se, että sen voi peittää helposti (muovi on naulattu yhteen reunaan kiinni), naapuruston kissojen takia.

mary kirjoitti...

Niin, kissat. Me ollaan asuttu tässä nyt jotain puoli vuotta. Eikä rakentamisen aikana tullut vastaan yhtään kissaa. Mutta meillä itsellä on toi koira, että saattaa olla melkonen urakka opettaa se "tavoille" ulkonakin.