maanantaina, helmikuuta 06, 2006

Leikkipaikka.

Viikonloppuna ei toiminut kone kotona ollenkaan. Miten sitä onkaan sitten niin hukassa ilman sitä?

Ajattelin esitellä teille tulevan leikkipaikan suunnitelmaluonnoksen. Näin kun näitä esittelee kaikelle kansalle, sitä pitää sitten varmaan toteuttaakin ne!

Leikkipaikka sijoittuu pihan koillisnurkkaan. Viime syksynä tehtiin leikkipaikalle polku sekä hiekkalaatikon pohja. Muotoilin multaan sydämen puolikkaan muotoisen kuvion, josta kone kaivoi liiat mullat pois ja tilalle kipattiin kasa hiekkaa. Ajatus on että leikkipaikka olisi ikäänkuin sydämen muotoinen. Toinen puolisko olisi hiekkapohjainen, johon kyhättäisiin kokoon ympyränmallinen hiekkalaatikko. Toinen puolisko tehtäisiin luultavasti kestopuusta, johon voisi laittaa sitten penkkejä ja muutenkin olisi kiva lämmin paikka istuskella tytölläkin leikkiessä. Vielä on kuningasajatus saada sydämen viereen jonkinmoinen katosrakennus. Saa nähä jääkö ajatukseksi. Pensaita ja puita istutetaan suojaksi porottavaa aurinkoa vastaan ja sydämen keskellä olisi pikkuperenna-/kesäkukkapenkki, jossa tyttö saisi itse kasvattaa ja kastella kukkia.
Ohessa tarkempi kuva leikkipaikkaluonnoksesta.


Hiekkapaikka on nyt noin kaksi ja puoli - kolme metriä halkaisijaltaan, että kokoa leikkipaikalle tulee aivan riittävästi. Niin ja valaisin tulee perennaryhmän keskelle. Piipun muurauksesta jäi paljon ylimääräisiä tiiliä, joista luultavasti kasaamme jonkinlaisen pihagrillin leikki-/oleskelupaikalle.

2 kommenttia:

Scilla kirjoitti...

Kiva idea tuo sydämen muotoinen leikkipaikka. On varmasti erityisen mukava suunnitella omaa pihaansa, vaikka tekisi suunnittelua työkseen joka päivä.

mary kirjoitti...

On kyllä tosi kivaa ja ei oikein jaksa oottaa että pääsis tositöihin.
Tein opiskeluvuosinani PALJON pihasuunnitelmia, joista seurasi yökötys ja alkoi pyöritellä samoja kuvioita ja perennapenkkejä ja kasveja pihasta toiseen. Tuli pidettyä piiiitkä tauko (lähinnä senkin takia ettei ihmiset täällä tahdo maksaa tehdystä työstä siitä vaatimaa hintaa).
Töissä suunnitelmat onneksi vaihtelee isoista yleiskaavoista pieniin koulun pihoihin yms. Ettei pääse liikaa "kyllästymään" omaan ammattiinsa.