torstaina, helmikuuta 02, 2006

Pihasuunnitelmaluonnos

Sormia pitää hinkata vähän väliä, kun niitä niin syyhyttää että pääsisi jo upottamaan kädet multaan. Mistä muuten tulee sanonta sormet syyhyten? Syyhyttää on mun mielestä melko hassu verbi.

Ajattelin tähän julkaista suunnittelemani luonnoksen pihastani. Puutarhahan EI ole koskaan valmis, vaan se muuttuu koko ajan ja aina tulee paikkoja joita pitää muuttaa/parantaa, joten tämäkin suunnitelma on luultavasti vielä raakile todelliseen tulokseen verrattuna.Meillä piha on osittain kahdessa tasossa. Etupiha ja etelänpuoleinen osa on luiskattu kahteen tasoon. Kulkutie takapihalle on ylemmässä tasossa. Alempaan tulee nurmikkoa. Kuvassa valkoisella on nurmetettava alue, vaaleanpunaisella erilaiset perenna-, kivikko- ja kesäkukkaistutukset (tuntuu tällä hetkellä että niitä liikaakin), pensaat ja puut on esitetty ympyröillä. Lisäksi terassia ja leikkipaikkaa on suunniteltu takapihalle. Sinertävällä on suunniteltu pihakiveystä. Harmaalla on sora-/kivituhkapinta.

Pihalla ei ole kasvillisuutta tällä hetkellä ollenkaan. Liittymän ja kadun risteyksessä on yksi vanha, suuri mänty, joka jätettiin paikoilleen. Tonttia reunustaa pohjoisessa metsänlaita. Metsä on harvaa, nuorta männikköä ja sen takana on toisen tien asumusta. Etelässä tai kaakossa on lähin naapuri, jolla on ensi kesänä myös puutarhan teko edessä (rakensimme yhtä aikaa).

Jos on kysyttävää kuvasta, kommentoi toki.

5 kommenttia:

Scilla kirjoitti...

Ihan siistin näköinen suunnitelma. Mielenkiintoista seurata, miten suunnitelma toteutetaan. Uudisraivaajan on oltava kärsivällinen, että alun alkaen kasvittomasta pihasta kehittyy rehevä. Onnea pihaprojektiin! Oletteko suunnitelleet pihan itse vai teettäneet suunnittelijalla?

mary kirjoitti...

Kiitos kehumisista ja onnen toivotuksista.
Olen koulutukseltani puutarhuri-hortonomi ja töissäkin saan edustaa omaa alaani. Joten itse olen värkänny suunnitelmaa ja muutama muukin on tullu tehtyä. Ikinä en vain ole ennen omaa pihaa omistanu (kuin rivitalon kitusen takapihapläntin), että nyt jännittää, että tuleeko tästä kuuluisa _suutarin_lapsilla_ei_oo_kenkiä -tyylinen piha..
Siis suunnitelma on luonnosteltu, kasveja ja määriä ei ole vielä mietitty..

Scilla kirjoitti...

No enpä enää ihmettele, että oli niin siistin ja ammattitaitoisen näköinen suunnitelma. Minäkin olen melkein valmis hortonomi.

mary kirjoitti...

Joo, kävin kurkkaamassa sivuillasi.
Eikös olekin mukava ammatti?
Kaikki ovat aina päivitelleet, että mäkin oon aina halunnu puutarhuriksi..
Jos haluat olla onnellinen ikuisesti, ryhdy puutarhuriksi. ;)

Scilla kirjoitti...

Joo, itse en ole puutarhuri - vaan "pelkkä hortonomi". Jossakin vaiheessa hortonomiopintoja tulin ajatelleeksi, että olisi ehkä ollut hyödyllistä suorittaa ensin puutarhurin tutkinto. Kasvituntemusta ei liiemmin painotettu hortonomiopinnoissa, ikävä kyllä... Myöhemmin on joutunut sitten itsekseen opiskelemaan.