torstaina, helmikuuta 23, 2006

Populus tremula 'Erecta'

Mä oon aina tykänny hirveästi pylväshaavoista. Ne on jotenkin arvokkaan näköisiä puita. Pitkine tuulessa huojuvine suippoine olemuksineen. Ne sopii vallan hyvin ahtaaseen paikkaan, mutta ryhmässä istutettuna ne on hyvän näköisiä, kuten viereisessä Metlan sivuilta napatussa ryhmäpotretissa.

Aattelin etupihalle, oikeaan nurkkaan tieltä katsottuna, istuttaa ainakin kolme kipaletta. Täytyy vain tarkistaa sähköjohtojen sijainti että tulee istutettua sopusuhtaisesti. Meillä on talon harja melko korkealla normitaloon verrattuna, niin siitä syystä olen päätynyt siihen että meidän pihalle sopii kyseinen puulaji.Torniolaakson taimitarha kauppaa kyseistä puulajia seuraavasti: Nopeakasvuinen tavallisen haavan kapea, pilarimainen muunnos, 200-250 cm, alkuperä Vaasa, 40 €.

Täytyy vielä tiedustella millä hintaa kauppaa toinen hyvä taimitarha täällä Rovaniemellä, Viher-Lappi.

Sehän on sitten taivaan tosi, ettei kannata ostaa taimia postimyynnistä tai tuoda pohjoiseen Etelä-Suomesta. Etelä-Suomen oloihin tottunut kasvirukkahan ei tule menestymään pohjoisessa. Se ei ensinnäkään ymmärrä alkaa valmistautua talven varalle.

Harmi kun Viher-Lapilla ei ole kotisivuja. Niiltä saa joka kevät A4-tulostuksen, jossa on pienellä präntillä kaikki myytävien kasvien hinnat ja nyt olen kadottanut toissa vuotisen (viime kesänä ei tullut vierailtua). Itse taimitarha on vierailun arvoinen. Perennapenkit on moitteettomassa kunnossa, kauniita, ikäänkuin näytepenkkejä nimikyltteineen.

Viher-Lappi Ky
Pohjoiseen soveltuvien taimistotuotteiden tuotantoa luonnonmukaisin menetelmin, vihersuunnittelua ja -rakentamista. Hehtaarin kokoinen avomaapuutarha, kasvit varustettu nimi- ja kuvalapuin. Puutarha-alueella metsälammet ja paljon näytepenkkejä. Taimimyyntiä keväästä syksyyn, myös betoni- ja koristepatsaita.
Yhteystiedot: Harjunrinteentie 23, 96190 Rovaniemi, puh. 0400 695 130/Orvokki Niemelä, 040 718 0177/puutarha, fax 016-379 3791,
viherlappi@co.inet.fi
Sijainti: Rovaniemen keskustasta 6 km Sinettään päin kantatietä 79

Ei kommentteja: