keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Lumityöt ja naapurit?

Kevät saapuu.

Sunnuntain oli ekan kerran kunnolla plussan puolella.

Maanantaina kun kotiin päästiin iltapäivällä, pihatietä pystyi ajamaan pari metriä ja juututtiin lumisohjoon. Ei auttanut itku markkinoilla, ei ees kotipihalla. Täyty alkaa lapioimaan.

Se oli sitten meidän talo ainoa talo, jossa nainen teki lumitöitä sinä iltapäivänä.

Mies tuli kuudelta kotiin. Olin siihen mennessä saanut lapioitua auton irti sohjosta, peruutettua auton takaisin tielle ja yritettyä uudelleen saamaan auton sille kuuluvaan paikkaan, kunnialla.

Uusi ajoyritys autokatokseen jumitti auton noin viiden metrin päähän edellisestä jumituspaikasta. Eikä vieläkään kannattanut alkaa itkeä. Naapurit kattoo, että mitenkähän tuolta tuo nyt onnistuu. Täytyskö mennä apuun? En kuule tartte apua, sisäinen viha kaikkia miehiä, jotka kuvittelee naisen hellan eteen ja itsensä autoaan puunaamaan, kohtaan kasvoi.

Lumisohjo lensi vielä hienommassa kaaressa tulevan nurmikon tilalla olevalle lumikinokselle. Kinosta on vieläkin siinä noin 60 cm. Sitten iski väsymys, ja melkein itku. Emmää jaksa enää. Tunsin sen kuinka naapurit omahyväisesti ajatteli että mitäs teki talonsa niin kauas tiestä. Kymmenkunta metriä tontin etureunasta eli tiestä on meidän autokatokselle ja nyt kun tie on kaventunut huomattavasti normaaliolosta johtuen talvesta ja lumen määrästä, matkaa on runsaasti enemmän. Lisäksi meidän ajotie on vähintään kuusi metriä leveä + kulkutie pääovelle, eli nopealla laskutoimituksella meillä on noin 100 neliötä kolattavaa tilaa. Mutta rakentamalla talo näinkin kauas tiestä, saimme "hajurakoa" rajanaapuriamme kohtaan. Muuten talojen nurkat olisivat olleet suunnilleen metrin päässä toisistaan. Nyt jo meillä on talon nurkalta matkaa rajalle ainakin viisi metriä.

Mutta soitin miehelle ja anoin sitä saapumaan kotiin. Okei.

Illalla kädet tärräsi melkoisesti. Ja nyt kun oon työstänyt etupihaa kahtena iltana jälkeenpäin noin puolisen tuntia, niin pihalta on lumet melkein kaikki sulaneet, siis siitä ajotiestä ei tuosta mihin nurmikko tulee. Ikävä kyllä. Naapureilla sen sijaan on nyt samaa sohjoa omassa pihassaan. Iloisesti kurvaan ferrarillani töihin heidän pihan ohitse..

Niin ja jos en enää päivittele, toivotan tässä ja nyt kaikille..

1 kommentti:

mary kirjoitti...

Tuo lumen kippaaminen paikasta toiseen antoi muuten vähän toivoa viherpeukaloille ja muille sormille, että kyllä te pääsette vielä työn touhuun..