lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Pihakiveyksen mietintää.

Palasinkin tietokoneen ääreen, kun mies lähti yllättäen kaverin luo saunomaan, meillä on siis tyttöjen ilta. Tytär katsoo lahjaksi saamaansa Liisa Ihmemaassa-filmiä. Se on hyvä satu.

Mietin tässä, kun nuo lumet sulaa yllättävän nopeasti, tulevaa laatoitusprojektia. Laatoituskuvioksi olen miettinyt oheista mallia (värisävyt ainoastaan mallin erotuksen vuoksi).

Koot kyseisessä mallissa olisivat (esim. A-betonin päällystekivistä.)

Kartanolaatta 60 280x280x60

Kartanokvi 60 280x140x60

Kartanokivi 60 140x140x60

Näin kivet saisi luontevasti liittymään toisiinsa. Harmaa olisi värinä, ainoastaan siksi että punertavaa en valkeaa taloon huoli sekä muut värit on hintatasoltaan pois kuviosta.

Kiveyksellä täytyy tehdä myös pieni nousu etuovelle, ei mitään portaikkoa vaan muutaman askelman nousu noin kolmen metrin matkalla. Samaten kahdelle varastolle ja kahdelle ulko-ovelle on tehtävä jonkinlaiset edustat.

Lisäksi tarvitsisin muurikiveä, markkinoilla tuntuu vain olevan älyttömästi uutuuksia muurikivistä, niin että se tietää päävaivaa. Tosin meillä muurin täytyy olla kaareva, joten se rajaa pois tiettyjä malleja. Tässä muutama esimerkki muurikivistä. Pihamme on siis osittain kahdessa tasossa ja etupihalle tulotien ja sisäänkäynnin lähellä sijaitsevan tasoeron ajattelin tukea muurikivellä. Taso on pyöreän muotoinen ja muurin loppuun ajattelin tehdä jonkinlaiset portaat ylätasolta alatasolle jo luiskaan istutettavien kasvien hoidonkin vuoksi ja että tasoeroihin tulisi jonkilainen "katkos".

No, johan noissakin on hommaa asennella, ensiksi on tarkoitus saada pihakiveys laitettua, ettei hiekkaa keräännyt sisään tätä enempää. Kohta saan tyhjentää imurini säiliön takaisin tuohon pihamaalle..

Ei kommentteja: