sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Titta var vi har gjort!

Ooh. Ihana auringonpaiste ja mulla on rusketusraidat!

Ulkona ollaan oltu koko viikonloppu. Ekkuna perjantaina kävin Askosta ostamassa tarjouksessa olevat kansituolit. Tosin sitä terassia ei vielä ole mihin nuo asetetaan. Hyvä nukkuma-asento tosin..

Ihanaksi yllätykseksi niitä ei tarvinnu kasata vaan ne oli jo käyttövalmiina paketissa.

Sitte lauantaina mies mylläsi pihan jyrsimellä pariin kertaan. Näin kalkit, lannoitteet, hiekat ja turpeet sekoittui. Ja mieletön määrä oksanpaloja tuli esiin. Niitä oon tämän päivän äesharavalla haravoinu ja melko siistiltä jo näyttää. Appiukko kävi myös moottorisahailemassa mäntyjen rungot.

Tänään alkoi myös projekti terassin_teko. Kaveri tuli avustamaan ja puolet rungosta saatiin valmiiksi. Jatketaan viikolla.

Mun oma projekti alkoi myös. Tontin kivien hyötykäyttö. Eli aloin sommitella rinteeseen kivikuviota, joka on vielä aivan kesken eikä näytä juuri miltään koska kasvillisuutta ei vielä ole.

Yllä olevat kuvat on eteläpäädystä, alla olevat etupihan puolelta, ns. paraatipuolelta. Tarkoitus olisi että "kivinoro" virtaisi tuossa kumpareessa ja yhtyisi toisiinsa ja nyt multapinnalla oleviin laikkuihin istutetaan erilaisia kasveja.

Ostin muuten hienot kumpparit. Risto-Matti Ratian suunnittelemat.

4 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

Kiva idea tuo kivipuro!

mary kirjoitti...

Joo. Ei raaskinu haudatakaan kiviä käyttämättöminä maan alle. Toiset ei tykkää, kun rikkakasvit kasvaa sitten sieltä täältä. Mutta eiköhän intoa riitä niiden nyppimiseen.

quu kirjoitti...

Tosi kivoja kasveja olit valinnut vanhaan pihaasi :) Yritän tehdä mahdollisimman pienellä budjetilla tuota omaani, ja täytyy käydä sieltä isolta pihalta hakemassa kasveja. Onneksi ei montaa tarvitse niin on jo tungosta.

Jos vaan jostain arkistoista niitä kuvia löydät niin ehdottomasti esille. Täytyy käydä tuolla torniojoenlaakson puutarhalla - avomies kun on kotoisin Torniosta :)

Voin vain kuvitella miten paljon taloprojektissa on hommaa, mutta hyvä tehdä puutarhaprojektia samalla. Eikä vaan talon valmistumisen jälkeen laittaa nurmikkoa ja tuumaa, että joskus sitä sitten laittaa kasveja. :D

Se hyvä puoli noissa kivissä on, että ne voi käyttää uudelleen lähes loputtomasti..

mary kirjoitti...

Joo. Aika moni talonrakentaja ajattelee, että nyt on puutarha kun puutarhassa on nurtsi ja paikalle jätetyt, olevat puut. Sitten miljoonamarkan_talo nököttää ylhäisessä yksinäisyydessään eikä ole minkään näköinen..