maanantaina, toukokuuta 01, 2006

Vapun jälkeen onko elämää?

EDIT: Kuvat lisätty jälkikäteen.

Vappu meni ihmetellessä harvinaisen kaunista päivää. Saatiin sunnuntaina kannettua/siirrettyä tiilipino (noin 260 tiiltä) metsänreunaan, lähelle paikkaa mihin grilliä ollaan suunniteltu.

Siivottiin paikkoja, tehtiin polttopuita romulaudoista ja sirkkeli hajosi. Kaivoin pihatiestä kivenjärkäleitä parempaan talteen. Olenkin pähkäilly mistä niitä hankkisin ja löysin metsästä kivikätköni. Heittelin niitä sinne viime kesänä hiekan seasta talteen, kaiken sitä ehtii unohtaa. Vielä suodatinpeittoa ostamaan ja saa ryhtyä kiviä asentelemaan tuohon rinteeseen. Täytyy vielä vähän leikata siitä multaa pois ja kuskata liikamulta tuonne tulevan kasvimaan suuntaan, että saa tehtyä kohopenkit sinne.

Löytyi tiilipinosta kasa leppäkerttuja. Osa oli vielä kohmeessa, yksi lähti taapertamaan tiilien väliin suojaan aurinkoa. Polttopuita kantaessa paikasta toiseen, lensi ampiainen ohi. En siis nähnyt oliko kimalainen vai amppari, kun kuulin vain äänen. Enkä siitä, saati ulkonäöstä tunnista mikä on amppari, kimalainen jne.

Ensi viikonloppuna olisi vuorossa terassin tekoa. Sitä onkin jo ehtinyt kaivata.

Tänään minun kärsiessä oikein kunnon vappukrapulasta mies on innostuneesti kaivanut sadevesiputkelle 30 senttiä syvän ojan ja huomenna käy ostamassa sadevesikaivot, jotka saadaan sitten asentaa. Lisäksi mies on lapioinut hiekkaa ja levitellyt sitä pitkin takapihaa, jossa on kosteampia kohtia. Ensi viikolla haetaan kalkkia ja lannoitetta ja levitellään sitä ja toivottavasti saadaan jyrsin jostain, että saisi helpommin käännettyä maan kuin lapiotyövoimin. Nurmikko on saatava kylvettyä mahdollisimman pian, alkaa tuo multainen maisema jo kyllästyttää.

Kylvöksistä kaikki on itänyt. Huomenna siirtelen niitä toisiin ruukkuihin, että saavat tilaa ympärilleen. Auringonkukka ja punakosmos olivat nopeimpia itämään, kanariankrassi hitain.

Ei kommentteja: