sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Viikonlopun työt.

Käytiin sitten Torniolaakson taimitarhalla ja sieltä kotiin kiikutettiin kolme riippahernepuuta, kolme pylväskatajaa ja rautatieomppupuun. Kokeillaan miten tuo omppupuu täällä viihtyy.

Takapihan kuvasatoa.Rautatieomenapuu taustallaan villapajut, etualaan kasveja tulossa (mitä kasveja ?). Ostettiin hiilenmusta kuorikate puiden ja pensaiden alustan suojaksi. Toisessa kuvassa terassin lähellä oleva muurikivi-istutusalue, johon takaosaan on jo vesiallas kaivettu, lampun johto odottaa sykkyrällä lamppua ja muurin edessä näkyy valetut lamppujen "kivijalat". Istutettuna muutama pioni, sammalleimu ja kesäpikkusydän. Pajuhäkkyrään oli tarkoitus laittaan kasvamaan pohjanruusu, mutta unohtui ostaa se taimistolta.


Terassin nurkkaan (häpeämään) pääsi entinen vessan hyllykkö (toisaalta kauhea ylennys, päästä vessasta aurinkoon, ulkotilaan), johon tulee mun yrttihylly. Nyt siinä tosin vasta on tyhjiä ruukkuja sekä muutama hassu kesäkukka. Pitkässä partsilaatikossa on kylvettynä paria eri salaattia. Tontin takalaidalle, leikkipaikan taakse istutin auringonkukkarivistön sekä kanariankrassin kipuamaan pajukartioon.

Eteläseinustan kuvasatoa.


Kokeilun kohteeksi pääsi narsissivuokko. Muut kasvit on arovuokko, kuolanpioni, hopeahärkki, patjarikko, isorikko, kääpiövuorimänty, koivuangervo sekä virpiangervo.

Etupihalta on löytänyt kotinsa, mm. rinneherukat, pylväskatajat, kalliotuhkapensaat, koivuangervot, riippahernepuut, tuiviot, pylväshaavat ja perennat. Aattelin ensiksi saada etupihan paraatikuntoon, saa sitten pitkin kesää tehdä takapihaa.

Etupihan kuvasatoa.


Kivipuroakin jatkoin taas hieman, mutta ei se vieläkään ole valmis. Se näyttää ihan käärmeeltä, eli kun se on suhtkoht. valmis, levennän sieltä täältä. Pylväskatajat istutin tuohon tavallaan jonoon, mutta ei ihan. Kuunliljoja on tuossa oikealla, niiden viereen täytyisi vielä ne portaat kehitellä, kuten myös tuonne kaukana näkyvälle talon nurkalle.

Muurikiveyksen sisälle istutettiin erilaisia kuunliljoja (niistä tykkään) sekä sammalleimua ja suikeroalpia. Lisäksi oman säväyksen altaaseen tuo valkoinen koristesora, jota on nyt tuohon kipattu kaksi pussia. Ajattelin murskata rikkoutuneita, mustia kattotiiliä seuraksi.Muita hommia..

Pihakiveyskin on laajentunut. Sain tänään aikaiseksi melkoisen pinta-alan, mutta homma tyssäsi siihen, kun hiekka loppui ja kivipinot tuli vastaan ja on vähän hankala tehdä valmiiksi kun puuvarastoa ei ole, ettei näe kuinka pitkälle ja paljon sitä tehdään.


Kuvion näkee nyt melko hyvin tuosta vas. puolen kuvasta. Kivilavat on vähentyneet melkoisesti niistä 20 kpl. Nyt enää neljä täyttä ja kolme vajaata.

Sillä välin kun minä naputtelin kiviä maahan, mies maalasi taloa. Eli puuosia talosta toiseen kertaan. Iltasella kasteltiin, koska on luvannut vaihteeksi hellettä. Tänään taas poltin olkapääni..
Mutta mitäs siitä. Kesä tulee!

Ei kommentteja: