maanantaina, heinäkuuta 17, 2006

Kuulumisia.

Odotettu ihanuus kukassa. Alkukesästä Tornionlaakson puutarhasta ostamani pioni kukkii.

Kuolanpionini eivät sen sijaan näytä kukkimisen elkeitäkään. Toinen niistä on (muutaman siirron selvinneenä) jo kolme vuotta minulla kasvanut, mutta ei. Onko tosi että ne kukkii vasta noin viiden vuoden jälkeen istuttamisesta?

Grillipaikan kiveystä olen viimeistellyt laittamalla mustaa koristesoraa punaisten kivien ympärille, koska ne ovat muita kiviä selvästi pienempiä. Kiveysalueen ympärille olen hakannut vasaralla rikki valkoista kost.tilojen seiniin käytettävää kahitiiltä. Grilli odottaa vieläkin tekijäänsä, sitä on vähän sommiteltu tulevaan paikkaansa. Toiseen aukkoon tulee "puuvarasto" ja työskentelytaso ja toiseen grilli.

Auringonkukat ovat venyneet mukavasti pituutta ja korkeimpiin on kehittynyt kukkanuppua. Elokuussa mahtaa olla hieno auringonkukkarivistö.

Ollaan taas siivoiltu tonttia. Kohta aletaan rakentaa etupihan nurkalle puuvarastorakennusta, johon saa sitten piiloon polttopuut, joita nyt on siroteltu sinne tänne metsikköön.

Hilloja näyttääkin olevan yllättävän vähän läheisellä suoalueella. Kuivuus teki kepposensa. Lisäksi lähdemme kesälomamatkalle juuri parhaimpaan hilla-aikaan, mitä mies jo harmittelee, vaikka pakkasessa on edelleen viimevuotisia hilloja..

*******************************************

Ai niin, viikko sitten meidän piha sai asvaltin. Ainakin kuusi miestä oli sitä tekemässä. En kehdannut mennä ulos ottamaan kuvia, joten salaa napsin niitä ikkunasta.

*************************************

Sekä koira että tytär nauttii kesästä..

Ei kommentteja: