keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Puhtaat valkeat lakanat

Meillä tuoksui tänään puutarhassa persikalta. Älyttömän voimakkaat tuoksut noissa huuhteluaineissa, vai lotraanko mä liikaa?

Eli hieno vekotin, pyykinkuivausteline saatiin omaan paikkaansa asennettua eilen illalla ja tänään sitä jo koeajettiin. Hyvin toimi ja kaksi koneellista pyykkiä veti ja tilaa vielä jäi.

Teline asennettiin varasto/autokatoksen pohjoispuolelle, johon sain valmiiksi kiveyksenkin. Kiveyksen laitoin jyrkillä kulmilla "väheneväksi" nurkkaa kohti. Meidän tontin raja menee viistosti juuri tuossa, vaikkakin naapurina on puistoaluetta, ei tule naapurit nalkuttamaan, että omin kaupungin maata. Telineen alustan ja kiveyksen ja metsän välisen alueen kivetin noilla irtokivillä joita meillä riittäääääää..


Taimistolta haettiin kaksi piskuista pensasta pehmentämään tuota häkkyrää. Toinen on sinikuusama ja toinen lumipalloheisi. Niitä olisi tarkoitus lisätä tai sitten teen pikku pensasarboretumin tuosta nurkkauksesta takapihalle mentäessä.

*********************

Grillauspaikallakin ollaan edistytty tai minä olen. Kiveys on ladottu, vielä viimeistely. Kuvio näkyy alla olevasta kuvasta. Siinä tosiaan käytettiin hyväksi vanhat, jääneet kivet (nuo punaiset) ja sijoittelin niitä muun kiveyksen väliin. Vielä reunaan koitetaan saada rikki kostean tilan seiniin käytettyä kahi-reikätiiltä, joka jäi myös yli rakennettaessa. Punaisten kivien ympärille sullon mustaa koristekiveä. Olen ihastunut noihin (turhankin kalliisiin) Kekkilän koristesoriin.


********************************

Etupihan muurikiveyshässäkkään laitoin jo valkoista, vielä yksi säkki pitäisi jostain löytää mutta tuntuvat olevan valkoiset sorat kiven alla ;). Mustaa siinä on myös pari säkkiä, joista tein lähinnä hoitoa ajatellen polun. Tyttö ainakin tykkää poluista paljon.


Samalla siistin pihakiveyksen ja muurikiveyksen reunan samaisella mustalla soralla. Samaa mustaa soraa laitetaan sitten maahan upotettavien lamppujenkin ympärille.

**********************************


Syöksytorven alle asetetut kerääjätkin on ympyröity hienosti kivillä. Sitä riittää.

************************************


Toiset portaatkin ovat valmistuneet. Mea istuu ylimmällä. Paahtavaa kuumuutta ovat päässeet hieman pakoon pensaat, kun laitoin tarjouksessa olevaa kuorikatetta niiden juurelle. Musta on hiilenmustaa kuorikatetta, jännä seurata kuinka kauan väri pysyy. Ruskea on sitä tavallista. Vähän tommosta väreillä leikkimistä, kaikki ei tykkää. Mutta aattelin kun juurikaan kasveissa sitä väriä ei ole niin jossakin on. :)

Tässä kaikki taas tältä kertaa.

3 kommenttia:

mammaliini kirjoitti...

meillä käy paikallislehden tekstaripalstalla kiihkeä keskustelu kaupungin alueita omivista tontinomistajista :D. joka päivä ilmiannetaan uusia syyllisiä :D.

on sulla hommaa riittänyt noiden kivien kanssa!

mary kirjoitti...

Joo-o. Kaikenmoista rojua (lähinnä puutavaraa) on kaupungin puolelle täälläkin säilytetty, ei heitteille jätetty. Tarkoitus on ne siivota vielä, kunhan saadaan a. pihagrilli ja b. puuvarasto.

Oikeestaan tuo kivihomma on ollut helppoa, kun ei oo tarvinnu kuskata niitä paikasta toiseen, kun ne on löytyny aina siitä paikasta mitä olen kaivanu.

Nyt on työn alla kostean tilan seinien kahitiilet. Niissä on työtä, kuulokkeet korvissa niitä vasaralla hakkaaaaaan.

Sanni kirjoitti...

Ihania noi pyöreät ja soikulat luonnonkivet. Meilläkin on kivinen maa, mutta silti huolisin pari kuormallista pyöreitä pikkukiviä koska vaan. Teillä on edistytty paljon. Kiveykset ovat kauniita ja käytännöllisiä. Minulla vielä haaveissa...