maanantaina, elokuuta 14, 2006

Elokuu_paras kuu.

Urakoitiin viikonloppuna puuvaraston kimpussa. Ulkovuoraus on hyvällä mallilla ja pienempään osaan, ns. pyörävarastoon tehtiin lattia jäljelle jääneistä kestopuista. Maalasin pylväät valkoiseksi, seiniksi tulee harvarimoitus.

Varaston seinät maalataan samalla siniharmaan värillä kuin on talon kuisti ja varastotkin. Katoksi tulee tiilikatto.

Alkoi harmittaa ruohoa leikatessa (ooh, viisi kertaa leikattu, peräti!), kun kivipurojen reunoihin jäi ruohotupsuja. Siistinä (?) tyttönä päätin laittaa ystävältäni mallia ottaen koristesorareunuksen, niin että ruohonleikkurilla pystyy tekemään siistin reunan.Istutuksiakin olen laittanut lisää, koska paikallisessa taimitarhassa oli ALE. -20% tekee jo paljon näillä hinnoilla. Eli autokatoksen takanurkalle istutin kuivahtaneen sinikuusaman sekä lumipalloheisin jatkoksi toisen sinikuusaman sekä kiiltotuhkapensaan. Vähän matkan päähän sitten puistosyreenin jonka kaveriksi kaksi taikinamarjaa. Olisi niin kiva, että tuosta nurkasta tullessa takapihalle, olisi joskus sellainen "salainen" tunnelma, eli kasvillisuus olisi rehevää eikä heti näkisi itse puutarhaan.

Kysymysmerkki-kohdaksi on osoittautunut takapihan terassin jatko.. Eli mitä laittaa alueelle, jossa on kaksi pienehköä ikkunaa, terassia ei tarvitse suurentaa ja toiselle puolelle tulee asettumaan mattoteline (tikkaiden vas.puoli)?? Tila on noin 5 x 4 m, ikkunat ovat pesuhuoneen ja saunan ikkunat. Kertokaa vinkkejä/ehdotuksia!Ilokseni huomasin, että ruohikko on alkanut elpyä eli vaaleanvihreitä laikkuja on siellä täällä. Toissapäivänä satoi tunnin ajan ja aurinko paistoi samalla, se teki nannaa!

Takapihan muurikiveyksen taakse olen istuttanut onnenruusuja sekä pilvikirsikan. Kuunliljat ovat suosikkejani, kesäpikkusydämen ostin keväällä ja olen jakanut sen jo! Se on innokas.

Heinäkuun olin jotenkin väsynyt puutarhan hoitoon, johtui varmaan työntäyteliäästä keväästä ja alkukesästä. Mutta nyt taas innolla tilaan työkaverin kanssa sipulikukkia ja suunnittelen mitä ensi kesänä tehdään. Mutta huomaan että moni muukin on ehkä hääräilemässä puutarhassaan! Kertokaahan uutisia; Jaska, Sanni, Quu ja moni muu.. ;)

7 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

No,minä varmaan laittaisin siihen jotain tuijaa, tai yleensäkin jotain puolikorkeaa havukasvia, joka vähän peittäisi terassailta näkyvyyttä mattotelineelle. Lisäksi minä laittaisin havujen seuraksi jokin kukkivan pensaan ja heiniä. Mutta tiedä sitten kuinka toimiva tuo ratkaisu olisi ;)

mary kirjoitti...

Minäkin olen ajatellut korkeampaa kasvillisuutta, koska terassi jo itsestään on maanpinnasta melko korkealla. Tuo on vaan länteen päin eli melko aurinkoinen, niin tuijat ei tule kysymykseen eikä ne täällä juurikaan menesty.

Työkaveri ehdotti japanilaista puutarhaa. Mutta pirhana, kun nuo katajatkin kasvaa niiiiiiin pirun hitaasti.

Sanni kirjoitti...

No hei!
Meinasi venähtää tuo bloggaustauko. Kaikki energia on mennyt kasteluun ja remppaan. Tässä vaiheessa minullakin on vaihe, jolloin sipulikatalogit ja ensikesän uudet suunnitelmat on kiinostavampia kuin puutarhatyöt ulkona. Ai kun mullakin ois noin ihania kivi ja mursekereunuksia!

Sanni kirjoitti...

Murseke!! hih!

mary kirjoitti...

Kiitos. Kyllä mulla vaan on Rovaniemen hienoimmat mursekereunukset!!

Vasta kävin taas hakemassa 5 valkoista sorasäkkiä, kun olivat tarjouksessa (jos vaikka johonkin tarttis:). Mustaa tarvitsisin muttei ollut.

Vielä ei ole testattu kuinka onnistuu tuo ruohonleikkurin takia mursekkeen laitto noiden kivien eteen.

risulintu kirjoitti...

Ei siihen kysymysmerkki-kohtaan riippapihlaja kävisi? Alle kevätsipuleita ja peittokasveja. Ehkä muutama isompi kivi ja alue vaikka pyöreäksi jollain reunakivellä sorasta erotettuna.

mary kirjoitti...

Kiitos ehdotuksesta. Täytyisi varmaan nostaa penkkiä maanpinnasta ylöspäin, koska muuten riippapihlajan oksat saattaisi olla terassin lattialla :) Muutenkin olen ajatellut nostaa penkkiä jollain, mutta millä. Muurikivet käytetty...