lauantaina, elokuuta 26, 2006

Istutusaltaan kasvitus ja sorastus

Kestopuuistutusallas alkaa olla viimeistyä vailla valmis. Kasvit istutin eilen (pe) iltasella ja tyytyväinen olen. Siihen tuli siis runko-orapihlajapuu, yksi sinilaakakataja sekä kuusi keijuangervoa. Valkoista soraa laittelin tänään ja sain muutenkin siistittyä vaihteeksi takapihaa. Ylimääräiset rakennuspuut lähti puuvaraston taakse talvisäilöön ja hiekkapinnan loppuviimeistely alkaa huomenna. Eli tongin ne sata pyöreää kiveä hiekan seasta uudelleen sijoitettavaksi hieman parempaan paikkaan.

Tuohon laudoituksen edustallekin on jo aseteltu pyöreitä kiviä. Niitä on siis joka paikassa.

Orapihlajapuu on nyt jo valloittava, marjoja on muutama ja piikit ovat kunnioitusta herättäviä. Latvusta on leikeltävä pallon muotoiseksi. Tosin muut kasvit ovat vielä pieniä ja tosipieniä..

Sinilaakakataja pääsi etukulmaan, koska taimitarhan kääpiövuorimännyt eivät olleet halutun näköisiä. Keijuangervot on toooosi herttaisia nyt jo, vaikka korkeutta on vajaa 10 senttiä. Niitä on kuusi kappaletta taustalla.

Valkoista soraa levitin kolme säkkiä peitteen päälle. Leikkasin katajalle ja orapihlajalle aukot kankaaseen. Kankaan reuna täytyy vielä piilottaa mullan alle. "Kansilaudoitus" reunustalle jää ensikesään, kun tarvike eli kestopuu loppui kesken. Valkoinen sora oikein häikäisee silmissä, mutta sopii hyvin talon seinän pintamateriaaliin.
Saatiin miehen kanssa tehtyä puuttuva räystäslaudoitus varaston taakse. Yritetään huomenna innostua samalla lailla ja tehdä etupuolelle sama juttu. Tosi mukava kun tontti pikkuhiljaa siistiytyy. Tosin muutama epämääräinen, naulainen lautakasa odottaa moottorisahailijaa. Samaten rakennusajan pöytä ja vanha sänky. Niistä aateltiin tehdä saunapuita.

2 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Tuli tosi hieno istutusalue! Sora viimeistelee minusta jotenkin japanilaisen tunnelman.

mary kirjoitti...

Kiitos. Äsken vielä ihastelin sitä punkkulasi kädessä. Sain siivottua ympäristön tänään ja kohta laita siitä kuvia.

Harmittelin päivällä, kun kivinen lyhty on mennyt muutossa rikki. Se sopisi tuohon nyt.

Päivällä väliaikaisesti istutin 10 mansikantainta keijujen väleihin. Niitä oli siis kymmenen tuommoisessa pienessä ruukussa koko kesän. Ei ihme ettei mansikoita juuri herunut..