keskiviikkona, elokuuta 23, 2006

Istutusaltaan tekoa ja vähän muutakin.

Ollaan saatu aikaiseksi tälläistä.. Eli miehen kanssa päätettiin nikkaroida jääneistä kestopuupätkistä terassin viereen "istutusaltaan". Siitä tuli aika mukava, vaikka pätkät näkyvätkin eivätkä ole sievää, "kokonaista" lautaa. Reunojen päälle laitetaan vielä yksi lauta ns. kanneksi, siis tuolle reunalaudoitukselle.


Istutusaltaan ja seinän väliin aiomme ensi kesänä tehdä porrasaskelman alas ja sitä kautta pääsee myös terassilta pois. Ajattelin, että on turha tehdä seinään asti ulottuvaa ja näin pääsee helposti myös tulevalle mattotelineellekin.


Altaaseen istutan ainakin runko-orapihlajan sekä muutaman pensaan (lehti- että havu) ja kivikkokasveja sekä sipulikukkia. Multaa ainakin uppoaa siihen runsaasti. Päälle laitan sitten tuota ihanaa koristekiveä, jota puutarhasta jo löytyykin sekä mustana että valkoisena.

Viimeistelin nurmikon ja käytävän reunaa tässä yksi ilta ja huomasin, että olen kuin jostain Mr. Bean elokuvasta. Aina kun luuli saavansa reunan siistiksi, huomasi, että tuosta pitää vielä ottaa ja tuosta ja tuosta. Kohta huomaisisin, että olen lapioinut koko nurmikon ylös kun reuna ei tullut tasaiseksi. :)
Toivotaan, että nurmikko joskus saavuttaa halutun reunan kasvullaan..

Vieressä todiste vielä siitä tomaatista ja herukasta, joista puhuin aiemmin. Totta se on, että keskellä turvealuetta kasvaa kaksi tomaattia ja yksi punaherukka (hajusta päätellen). Täytyy punaherukka siirtää parempaan talteen. Tomaatissa on kukkia, mutta ulkosalla ei ehdi tomskuja tuottaa..

2 kommenttia:

MissTii kirjoitti...

Aika jännä tuo tomaatti. Täytyy kertoa asiaan vähän liittyen, että meilläkin, ulos tekemääni kukkapenkkiin ilmestyi jostain tomaatintaimi. En käsitä mistä, mutta todennäköisesti sinne keskikesällä siirtämieni krassien mukana purkeista tuli jotain siemeniäni, jotka ovat joutuneet väärään paikkaan... Tai sitten yläkerran parvekkeelta on pudonnut o_O Mutta lajike näyttää samalta, kuin minulla oli.

Taimi on alkanut kukkia myös, kun en ole raaskinut kitkeä, katsotaan miten käy :D

Jaska kirjoitti...

Minulle tulee tomaatteja kompostin mukana, tietääpähän mihin on kompostia laittanut. :)
Viinimarja on luultavasti jonkun linnun levittämä.