torstaina, elokuuta 17, 2006

Tiiättäkö

Mä tein löydön. Tarkastelin kuinka tuo metsäkasvillisuus on ottanut kasvaakseen tuohon takapihan rumaan multamaahan. Hyvin on lähtenyt. Siellä työntyi hillaa esiin sekä juuri kasvaneita mustikoita. Mutta samaisesta paikasta löysin kaksi tomaatin tainta !!! sekä luultavasti jonkun herukan taimen. Siis häh?

Meille ei ole tuotu litraakaan "ulkopuolista" multaa, vaan teimme itse kaiken mullan suoturpeesta. Joten nuo kasvit on ilmestynyt koneen kauhan mukana. Se joka sotki mun hienon metsänpohjan työntämällä siihen kaiken roskan eli juuret, kuntat yms. jotka oli eroteltu turpeesta, toi siihen muutaman ekstrakasvin.

Toisessa tomaatissa on peräti kukkiakin, mutta luulempa ettei taida ehtiä tomaatit syötäväksi asti kehittyä. Mutta tuo luultavasti_herukka täytyy kaivaa parempaan säilöön.

Tänään kärräsin kottareilla noita puukasoja metsän laidoilta tuonne keskeneräiseen puuvarastoon. Siinä ei vielä ole kattoa eikä otsalautoja eikä ovia muuten se on valmis. Mitä nyt vähän täytyy vielä maalata tuota ulkoverhousta. Eilen nimittäin maalasin sitten klo 17-21 pelkästään kattotuoleja. Tosi mukavaa, olla koko ajan tikkailla, hakea tuhat kertaa maalia sutiin ja maalata niskat kenossa ja toivoa ettei tippoja tipu silmiin. Aateltiin "säästää" ja maalataan näkyviin jäävät kattotuolit valkoisiksi, ettei tarttis laittaa räystäslautoja. Katsotaan nyt sitten miltä se näyttää. Kattotiilethän kyllä sitten näkyy väleistä. No, sen näkee sitten.

Täällä on satanut vasta "muutama" tippa. 10 litran sanko rännin alla on täynnä vettä. Se on täyttynyt viime yönä, päivällä ei ole satanut yhtään. Semmonen kumma tihkuilma on silti, etten viitsinyt alkaa rimoja maalaamaan. Huomaa silti mihin on vedetty rännien putket, kun niistä paikoista nurmikko on aivan vaalean vihreää ja tuoretta. Muualta sellaista vihreän ja ruskean laikukasta.

Huomenna luultavasti haen lisää taimia, kun on vielä se ale. Haen lisää syreenejä ja pensaita niiden alle, täyttämään tuota takapihan kulmausta.

Aattelin tosiaan istuttaa vaihteeksi jotain kasvillisuutta :) tuohon terassin nurkkaan, jota päivittelin viime postauksessa. Aattelin esim. orapihlajapuuta tai muuta "erikoisempaa" sekä pensasta. Täytyy vaan leikkauksilla pitää kurissa kun on kyse kulkuväylän ja terassin viereen istuttamisesta.

Ei kommentteja: