sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Viikonloppuahkerointia.

Meillä on ruska-aika alkamassa. Lähimetsässä on jo muutamat mustikanvarvut punertuneet kauniisti. Ennustavat että tänä vuonna ruska on kaunis, voimakas ja aikaisemmassa.
Nurmikkokin on elpynyt niin että se vaatii kohta kuudetta leikkuukertaansa. Etupihan nurmikko tosin on ruskeahko pikemmin kuin vihreä. Ja on takapihallakin siellä täällä laikkuja.


Ahkeroitiin kunnolla ja saatiin puuvarasto tosi hyvään malliin, ovi puuttuu puuvarastosta ja pyörävarastosta osa ritiläseinää sekä ovi, koska maali loppui kesken. Tosin tämä ohjelma ei anna enää lisätä kuvia joten.. Istutin puuvaraston seinustalle yhden puistosyreenin ja kaksi sinikuusamaa. Takapihan kulmalle olen istuttanut puistosyreenejä (3), taikinamarjoja (5), sinikuusamia (4), kiiltotuhkapensaan ja lumipalloheisin. Toiveissa että nurkka olisi joskus vihreä ja runsas..Mies alkoi pilkkomaan polttopuita ja löi kirveellä jalkapöytäänsä. Onneksi oli onni onnettomuudessa ja selvittiin kahdella tikillä.

Muurikiveyksen sisällä olevat kasvit on lähteny innolla kasvamaan, kun olen niitä jaksanut kastella. Suikeroalpit hieman hitaammin, tuiviot on hyvässä vauhdissa, hernepuilla on piiiitkät versot, kuunliljoja on kukassa ja rönsytiarella valtaa alaa. Uutuuskasvina (huom. heräteostos) siellä on sinilaakakataja.

Ja nämä söpöydet on tehny poikasia. Poikaset siirretään sitten kun ne voi vieroittaa emostaan tuohon kivipurosysteemiin. Muutama on siirtynyt.


Meillä kävi kesälomamatkan aikana postin miehet siirtämässä ja yhdistämässä postilaatikoita 2-3 laatikon ryhmiin. Meidän postin hakumatka piteni melkoisesti ja laiskoja kun ollaan :) piti tehdä oikotielle kulkureitti pienen ojan yli. Sen on tarkoitus näyttää sellaiselta japanilaistyyliseltä sillalta. Mutta kovin on karunnäköinen. Johtuu varmaan siitä että "oja" on mustalla mullalla, siemenet kylvetty ja nurmikko on ruskehtava_RUMA. Ajatuksena on maalata silta samalla värillä kuin tuo takana näkyvä seinä eli harmaan siniseksi. Pensasaitaa istutetaan ensi kesänä, jolloin tuon sillan viereen tulee muutama pensas. Sillan alle ajattelin laittaa kankaan ja hiekkaa, soraa, kiviä jne.

1 kommentti:

Jaska kirjoitti...

Kiva idea tuo silta.
Haastoin sinut pieneen sanameemiin. Kymmenen M-kirjaimella alkavaa sanaa selityksineen. Käy sivuillani katsomassa.