torstaina, syyskuuta 21, 2006

Syksyä ilmassa.


Tyttö apurina kaivoin kukkasipulit maahan. Aivan oikeinpäin osasi tyttö sipulit laittaa. Muurikiveys saa toivottavasti ensi keväänä (kesänä) valkoisen orkideanarsissi tai tulppaani (en muista enää kummanko) reunuksen.

Aamuisin on kuuraa maassa ja lammikot jäässä. Eilen iltapäivällä äiti soitteli kotoa ja kysyi lämpötilaa. Sanoin että 4 astetta, siä oli 14 astetta. Eli Kauhajoella. Nyt täällä on vain 2,5 astetta, kalt.

Viereisessä kuvassa oli kuvaajakin aivan kuurassa, kun kuvasta tuli niin epäselvä.


Nurmikkoa saa silti nyt leikata. Taas olisi leikattavassa kunnossa. Ruska on ehkä kauneimmillaan. Maaruska varsinkin. Tällä asuinalueella kun ei juuri muita puita ole kuin havupuita, mutta matkalla kaupunkiin näkee jo lehtipuiden hienon kirjon vaaleasta keltaisesta vihreän kautta ruskeaan, oranssiin ja purppuranpunaiseen väriin.


Leikatut auringonkukkien kukinnot kelpaa linnuille ja koira intoilee uusista ystävistä. Valtava porolaumakin oli taas kerran jolkotellut tuosta tontin laidoilta. Niistäkin koira ottaisi mielellään ystävän itselleen.

4 kommenttia:

MariaJ kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Arvaa onko vaikeata kohta enää itse päättää kun tuli NIIN monta hyvää ehdotusta...KUnpa mulla olisikin 10 samanlaista lattiamaljakkoa, joihin voisi tehdä erilaiset versiot ja sitten päättää minkä ottaa. TYkkään kyllä hirveästi sellasesta krakleeraus/antiikki pinnasta mitä ehdotit ja nyt mietin sen ja mosaiikin välillä...no talvi on pitkä ja aikaa sen parissa puuhastella tunti jos toinenkin.
Vitsi että siellä on teillä jo kylmä (ja vitsi että täällä lämmin)
Harmi vaan kun tehdään remppaa eikä päästä näistä keleistä nauttimaan. Me kaikki kyllä keväällä nautitaan sun pihasi sipuliloistosta!

mary kirjoitti...

Sulla onkin mahtavat kädentaidot ja kärsivällisyyttä tuottaa hienoja töitä. Mulla ei varmaan kärsivällisyys (eikä aika) riittäisi.

Kati kirjoitti...

Your little helper with the bulbs is sooooo cute! We haven't had frost -- yet -- but we will any day now!

mary kirjoitti...

Mamis little helper is BIG helper in the Garden. She knows the right way how to put the bulbs in the ground. Actually BIG helper thinks she's more capable than she really is. But how to tell it her?