perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Valoa.

Tänään muuten paukahti vuosi rikki tässä talossa.

Tänään kävi sähkömies ja oli laittanut ulkopylväsvalot pystyyn meidän eilen kaivamiin kuoppiin.

Lampuille haettiin betonitehtaalta sankoihin betonia "jalustaksi", joka kaivettiin maahan ja aikaisemmin maahan upotettu johto pujotettiin jalustan keskelle laitetun putkenpätkän kautta esiin.
Lamppuja on yhteensä viisi, joista kaksi etupihalla, kaksi takapihalla ja yksi eteläseinustalla talon korkean ikkunan edessä.

Valaisin on Massiven mallistosta, mallia en nyt muista, kun tilattiin lamput jo viime vuonna. Lamput ruuvattiin kiinni betonijalkaansa.


Etupihalle tuli lisäksi neljä heräteostosta Bauhaussista. Eli kesällä ostettiin maahan upotettavia lamppuja, jotka on aika hauskoja. Vasta pimeän tullen näkee, kuinka ne kunnolla valaisee. Joku sanoi, että sateisella ilmalla ne polttaa sulakkeita, saa nähä. Niitä on etupihalla autokatoksen molemmilla ulkonurkilla sekä muurikiveyksen reunassa. Lamppujen ympärystä "maisemoidaan" vielä mustalla koristesoralla, josta kuva tuonnempana.

Yllä olevassa kuvassa näkyy (jos oikein tarkkaan katsoo) pylväsvalaisimen lisäksi kolme maahan upotettua lamppua.
______________
Tää taas temppuilee eikä anna mun lisätä kuvia. Takapihalla kukkii useampi auringonkukka, siis toisenlaista valoa. Oikeaa aurinkoterapiaa. On ne nättejä. Sitten kanariankrassi on innostunut kasvamaan ja kukkimaan kun sai vähän vettä taivaalta, kun on ollut niin huono kastelija. Se on musta paljon nätimpi kuin monivärikrassi. Tuo on jotenkin hillitympi ja herkempi.

Ei kommentteja: