maanantaina, huhtikuuta 30, 2007

Unelma kesälle 2008!

Tämmösen mä haluan!Olen jo suunnitellut laittavani ensi talvena tulevat veronpalautusrahat säästöön tätä varten.
Sopiva paikkakin on jo tuossa tontin kulmassa, joka on hieman kolmionmuotoinen. Alla olevaan kuvaan sovittelin jo kasvihuonetta.

Polku kasvihuoneelle tehtäisiin kahdesta suunnasta, molemmilta puolin tuota pikkuista muurikivi-istutusaluetta.
Tuolle polulle, joka johtaa kuvassa oikealle tulevalle grilli-/leikkipaikalle, olen suunnitellut pergolakäytävää. Mutta senkin teko saattaa siirtyä ensi kesälle. Jos tänä kesänä saisi jonkun muurarin muuraamaan tuota pihagrilliä...

Huhtikuun puolessa välissä saatiin aikaiseksi tehtyä takaterassin valokatteen runko-osuutta. Vielä puut odottaa maalausta ja valokatteetkin saatiin tontille, mutta kylmä ilma verottaa maalaria.


Tulevana kesänä aateltiin keskittyä etupihan puolelle. Talo täytyy vielä viimeistellä eli muutama ikkuna kehystää, sokkelia paikoitellen ehostaa, roskakatos rakentaa ja puuvarasto viimeistellä. Samaten autokatos vaatii viimeistelyn ja etuovi kiviportaat, sivuovi ja varaston ovet puutasoportaansa jnejnejne.

Hommaa riittää myös tulevan perheenjäsenen hoitamisessakin. Mutta yritän parhaani mukaan laittaa kuvia ja tietoa tännekin tehdyistä töistä. Lunta on vielä vähän, paikoitellen takapihalla ja ojissa. Märkää ja kylmää on, ettei haravointi houkuta. Sipuleista ei vielä näköhavaintoa..

5 kommenttia:

Aniksen puutarha kirjoitti...

Hei! Näyttääpä hyvältä tuo suunnitelma tuosta kasvihuoneesta ja sen paikasta!!! Lueskelen mielelläni projektinne vaiheita ja myös sitä uuden perheenjäsenen odottamista. Käyn aina välillä kurkkimassa. Meillä on myös puutarhaprojekti menossa, kun muutimme vuosi sitten rakennuttamaamme taloon. Asumme Oulussa. Jos haluat, käy vilkaisemassa. t. anis

Mary kirjoitti...

Juu. Vilkuilen mielelläni muiden projekteja, niistä saapi ideoita!
Tänään keksin haravoidessa etupihalle raja-aidan ratkaisun..

Mari kirjoitti...

Mukavasti etenee pihaprojektinne. Kasvihuoneunelmasi on aivan ihana. Tuon tapaisesta minäkin olen sivullani haaveillut.
Eipä tarvitse siskon pitkään enään odotella sisarusta...=)
Iloista pihapuuhastelua teille, odotellessanne perheen kasvua! =D

Tiina kirjoitti...

Eksyin jonkun muun blogin kautta ihailemaan suunnitelmia ja toteutumia. Ihanaa ja ONNITTELUT myös vauvan johdosta! Tulipa elävästi viime kevät ja kesä mieleen kuin luin odotus blogiasi :) Varsinkin tuon yrjömisen kohdalla. eh..

Mary kirjoitti...

Joo-o. Kyllä mä taidan ostaa paukauttaa tuon jos vain saan säästettyä rahat! Mies haaveilee vesialtaasta ja sillasta, joka johtaisi sitten tuonne kasvihuoneelle. Meillä kun nurmikkoon on muodostunut ikävä kuoppa, jota on turha lähteä täyttämään, mitä jos kaivaisi vielä syvemmän kuopan. :)

Unelmia ja toteutumia. Vauvaa ootetaan innolla jo koko perhe!