lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Kukkakuvia.

Pihan kukkijoita lisää.

Pilvikirsikan pieni taimi on kukassa. Kukkia on ihan kiitettävästi pieneen puuhun nähden. Ehkä 10 vuoden päästä taimi alkaa näyttää jo siltä, jonka voi kokonaisuudessaan kuvata.

Mean kanssa kerättiin ystävien läheiseltä niityltä kesäkukkia. Kulleroniitty näytti ihanalta keltaiselta matolta. Harmi kun ei ollut kameraa mukana.
Kullero - Lapin maakuntakukka

Liila nukenkaulus ja oranssi tähtisilmä sopii hyvin yhteen.

Dahliassa on upeat, torvimaiset kukat!

Kukassa alkaa olla myös kielo, koivuangervo, sinikuusama ja tulikellukka.
Kaksi jaloangervoakin näyttää elpyneen talvesta..

Roskakatos alkaa valmistua pikkuhiljaa..

3 kommenttia:

Haka kirjoitti...

Onpas taas upeita kuvia! Minulla oli viime kesänä dahliat etuoven molemmin puolin ja tykkäsin niistä kovasti. Ne jaksoivat kukkia koko kesän, mikä oli vallan ihanaa.

Laitahan sitten kuvia roskakatoksesta, niin saa vähän vinkkejä ensi kesän projektiin. ;)

risulintu kirjoitti...

Mikäs siinä kukkia odotellessa kun kukinta on vielä edessäpäin. Täällä etelämmässä kaikilla kukilla tuntui tänä kesänä olevan kova kiire kukkia. Ja nämä hellekelit kuivalla mäennyppylällä vain kiihdyttivät kukintatahtia entisestään. Pelkään, ettei enää mikään kuki pihassa heinäkuun jälkeen. Täytyy varmaan hankkia vähän kesäkukkia, vaikka yleensä ostan pikkurahan pihanlaittajana mieluummin perennoja.

Kaunis tuo dahlia. En ole niihin vielä koskaan oikein innostunut vaikka yksi kesä pikku dahliaa kukkapenkissä kasvattelinkin (yritin kyllä talvettaa kellarissa, mutta kuivahti kai liikaa).

Meilläkin lienee pilvikirsikka pihassa, mutta se on kyllä ihmeellinen kuikelo, eikä tee juurivesojakaan niinkuin kai pitäisi. Liekö vähän liian varjossa.

Kukkivaa alkukesää teille sinne pohjoisemmaksi :)

Anonyymi kirjoitti...

http://uunotyrha.vuodatus.net/

Katso minun pihaani se on ns. käyttö ja monitoimipiha
Jos haluat ohjeita taikka neuvoja jätä viesti.