lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Lauantai-päivän huumaa

Huh hellettä!!!
Mitäs täällä on saatu aikaan. Aamusta päätettiin aloittaa roskakatoksen kasaamisen. Etsin vähän mittoja netistä. Ajatushan tehdä vinokattoinen on ollut jo alusta asti ja puuvaraston myötä tästäkin tuli sitten sellainen.

Hyvänä apuna oli juuri puuvarasto, josta katsottiin vähän "mallia". Aluksi tehtiin pohjan kehikko, joka kaivettiin osittain kivikkoon. Lattiaksi roskakatokseen tulee kestopuulaudoitus. Laudat on tosin vielä vaan kaupassa.. Sivut ja tausta rimoitetaan kuvassa näkyvällä tavalla. Tuokin jäi kesken kun tavara loppui. Samalla tyylillä on rimoitettu puuvaraston yhteydessä oleva pyörävarasto.

Ohessa kuva pyörävarastosta, joka on sijoitettu puuvaraston "kylkeen". Puuvarasto on umpinainen, pyörävarasto rimoitettu. Molemmista puuttuu vielä ovet, jotka saadaan tänä kesänä paikalleen!

Uusi roskakatos sijoittuu kuvassa näkyvän taivaan sinisen roska-astian ympärille..

Roskakatokseen tehdään kukkakatto. Otsalaudat on paikoillaan, vielä tehdään katon "lattia" raakapontista ja luultavasti laitan sisälle muodostuvaan "laariin" mansikkapeittoa tai juurimattoa parinkertaisena kerroksena. Sitten vaan hiekkapitoinen multa ja kasveiksi olen ajatellut ketoneilikkaa, kissankäpälää, kissankelloa eli luonnon kukkia.
Kuvassa siis keskeneräinen roskakatos. Etuosa jää avoimeksi. Tehtiin saman tien sopivaksi kahdelle astialle, jos joskus tulee ajankohtaiseksi esim. biojätteen keräys täällä Rovaniemelläkin. Ei tarvitse sitten heti isontaa/tehdä viereen toista katosta. Nyt siinä voi sitten säilyttää vaikka lumikolaa?
******************************
Tässä vielä pari kuvaa terassista ja taas iltamyöhään. Klikkaamalla saat suuremmaksi kuvat. Terassin kestopuupinta olisi vielä maalausta vailla. Olen aatellut sävyksi vaaleaa harmaata. Tuo kestopuu kun mun mielestä harmaantuu rumaksi.


***********************************************
Sitten mun kohta lehdessä olevan riippahernepuuni alla kasvaa tämmöstä! Vähän tänään annoin varjon saavutettua kasvit lisävettä, niin sekös kasvoi melkein silmissä!
Ovat siis kielot selviytyneet siirrosta Etelä-Pohjanmaalta Lappiin, talvesta ja erikoisesta kasvupaikasta.
Kiitos kälylle vieläkin näistä. Innolla ootan kukkia näihin!

Ei kommentteja: