keskiviikkona, kesäkuuta 20, 2007

Tontille runkoa..

Eilisen istutuksia..Tytön ikkunan edustalle tai oikeastaan lähelle tytön ikkunaa (kahden makkarin välimaastoon) istutin tytölle oman puun, runkosyreenin. Yllä kuvissa tilanne ennen ja jälkeen. Muutama pensas ja perenna olisi tarkoitus vielä multaosuuteen istuttaa. Siinä tuli hieman samalla suoristettua tuota mutkaa.Takapihan puolelle, meidän ja naapurin rajalle istutin yhden puistolehmuksen. Yksi lehmus tontilla kasvaa jo, viime vuonna istutettu. Lehmus on mielestäni kaunis pihapuuksi. Koivu vie kaiken energian, kun olen ajatellut että tuosta lehmuksesta alkaa se kasvimaaosio sitten. Lehmus sai jatkokseen pätkän pensasaitaa. Pätkän eli 20 tainta siksi, koska tontti kapenee (hieman kolmion mallinen) niin paljon, ettei koko tontin reunustaminen käy päinsä. Laitoimme siis kasvamaan puistosyreenin aitataimia niin, että niistä joskus muodostuisi hieman näköestettä naapurimme terassilta suoraan puutarhaamme.

Oli hommaa kaivaa nurmikko pois maasta. Se oli siihen oikein jämähtänyt. Taisi tykätä suoperäisestä kasvualustasta. Tilalle käytiin ostamassa kaupungin tekemään bio-/kompostimultaa, jonka tuoksu on kyllä sitä itseään.. Linjanarua apuna käyttäen homma sujui hienosti. Aitataimia tuli metrille kutakuinkin kolme. Eli noin 10 metriä tuli aitaa.Oleskelupaikan lehmus sai seurakseen kaksi lehmuskaveria. Lehmukset erottuvat taustan tummasta mäntymetsästä vaaleanvihreillä lehdillään.

Vesialtaan takaosaan istutettiin toinen runkosyreeni. Se saa kaverikseen vielä kaksi tähtijasmiketta ja samaten siirrän lumipalloheisin hieman liian varjoisasta paikasta vesialtaan lähistölle. Vesialtaan tekoa olisi tarkoitus jatkaa nyt juhannuksena, kunhan muovi saadaan haettua kaupasta. Vielä etsin netistä tietoa tarvitseeko muovin alle laittaa esim. juurimattoa..

**********************
Kuvat on hieman tummasävyisiä, koska ilmakin on sellainen. Taivas on pilvessä, kylmä (10 astetta). Vettä vaan ei sada, vaikka kuinka lupaavat.

1 kommentti:

jori kirjoitti...

Täällähän on pistetty hihat heilumaan. Makkarien läheisyydessä olevasta rinteestä on tulossa varsin komea. Himoitsen suuresti myös tuota samaista pyöreätä kasvihuonetta, jota olette ajateleet. Mutta olemme kuitenkin päätymässä julianan 12M\2 kasvihuoneeseen, joka on suurempi ja halvempi.