maanantaina, heinäkuuta 30, 2007

Puutarhassa kukassa.

Puutarhassa kukkii uskollisten kesäkukkien lisäksi..

perennoista..


kangasajuruoho ja rantakukka, joka myös leviää villinä. Ensi kesänä mulla on monta rantakukkaa.. Täytyy muistaa kukinnan jälkeen murskata noita ajuruohon siemeniä penkkiin, että leviäisi, on niin sievä ja pikkuinen.Kukintaansa on aloittamassa tämä siro japaninkuunlilja (luultavasti), siinä lehdet on todella kapeat. Suikeroalpikin saisi ilostuttaa värillään vähän runsaammin..Tämä turkestaninmaksaruoho on saatu kasvi ja kukinto on kyllä kaunis, mutta kasvi muuten on vähän turhan lamoava mun makuun. Tämä laitetaan luultavasti sitten roskakatoksen päälle, kunhan multaa saamme lisää..

Pensaista herkkääkin herkempi keijuangervo ja tuo inho-pinho pihlaja-angervo.


*********************************************************

Ihmeellisiä sadekuuroja ollut tänään. Aurinko paistaa ja yhtäkkiä rankkasade. Onneksi kasvit ei tykkää kuin hyvää vedestä..


Patjarikot ovat vankistuneet ja pyöristyneet valtavasti alkukesästä.. Erityisesti tällä sinikuunliljan (luultavasti) lehdillä pisarat ovat kauneimmillaan.

4 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Jännää, että tätä samaa vaihtelevaa säätä riittää myös sinne, eikä vain tänne läntiseen Suomeen.

En ole havainnut ajuruohon leviävän itsekseen, mutta nyt täytyykin levitellä myös siemeniä. Rantakukan leviämisestä on kyllä omakohtaisia kokemuksia.

Onko nuo patjarikot samaa väriä? Luulen, että minulla on valkoinen ja punainen risteytyneet, kun keväällä oli myös pinkkejä kukkia. Tämäkin siis tuntuu leviävän helposti siemenestä.

Mary kirjoitti...

Luin jostain juuri tuon ajuruohon silppuamisesta ja sen "levittämisestä" silleen. Naapurilla nätisti kasvaa koko muurinpäällystä tuota, nättiä.

Alkukesästä tosiaan siirsin noin 20 rantakukan uutta taimea uuteen paikkaan, kaikki olivat lähteneet yhdestä ainoasta kukasta..

Mulla nuo patjarikot on valkoisia kaikki. Ainakin vielä.

Eija kirjoitti...

Hyvin sinä siellä pohjoisessa olet saanut kukkasi kasvamaan. Patjarikot ovat muuten minunkin suosikkejani. Kukat ovat tosi nätit, mutta pelkkä "patjakin" on kaunis.

Pitääpä minunkin koettaa tuota ajuruohon levittämistä vinkkisi mukaan.

Melkoista haastetta kasvattaa kukkia niillä leveysasteilla.
Minä täällä etelässä olen monasti miettinyt teitä pohjoisen puutarhureita. Teillä vasta taitoa tarvitaan.

Mary kirjoitti...

Voi, mitä kehun sanoja täällä onkaan.. Kiitos!

Alkukesästä kun kävin taimia ostamassa, niin juuri niitä ei taimitarhalla ollut, joten "kukkaloisto" ei vielä tänäkään kesänä ole juuri mikään..

Kyllä täälläkin kasvit kasvaa.. Tosin pionien kanssa yritän pitää pintani. Niitä haluaisin hieman enemmän..