maanantaina, elokuuta 27, 2007

Kuulumiset kuvakollaasein.

Ensi kesää odotellaan.. Välistä ilma on jo TODELLA syksyinen.

Löin sitten lapioni maahan ja aloin kaivamaan kasvimaaprojektia alkuun. Ensi keväänä tähän istutetaan suojapensasaita (kasvi on vielä ?)kasvimaata vastaan. Siksi suojapensasaita, ettei kasvimaa aivan suoraan näkyisi oleskelualueelle sekä rajaisi hyötytarhan jotenkin muusta puutarhasta. Ensin ajattelin että siihen laittaisin viinimarjapensaita, mutta taitavat kasvaa vaan niin leveäksi..


Aita tulee kaarevasti kesäkuussa istuttamastani lehmuksesta lähelle vesiallasta.

************************************************

Alla taas kuvaa kesäkuussa istetuista puistosyreenin aitataimista, jotka ovat (kiitos sateisen kesän) iloisessa kasvussa!
*****************************************
Kun rumuutta etsittiin, esittelin vähän jälkikäteen etupihallamme olevan rumuuden. Senkin kimppuun hyökkäsin lapioineni. Harasin tuolta epämääräiseltä sorakentältä isompia kiviä kasoihin, kivet ovat osa nyrkinkin kokoista, ehkä noita käytetään sitten kasvimaalla jotenkin.. Ajatuksena olisi saada tätä aluetta hieman siistittyä ja pintamaata kaavittua pois. Sitten ensi kesänä jos siihen tilaisi sievää tasakokoista soraa.

Roskakatoksen taakse kaivoin yksi päivä kauhean kuopan. Noin 10 kottikärryllistä tuota samaista kiveä ja soraa vein takapihalle. Tuohon tulisi multaa ja ensi keväänä tuoksuvatukkaa ja ehkä muutama humala.
********************************************
Äiti toi Etelä-Pohjanmaalta jotain leimukukkaa, saa nähä kuinka se pärjää täällä talven yli.
Koivuangervoni taas on levinneet valtavasti ja uutta taimea pukkaa..
Samaten kangasajuruoho on vallannut tilaa itselleen.

Tuossa aamusta säikähdin kun 6 poroa jolkotteli isoine sarvineen tontin laitoja pitkin, tuli mieleen kaikki muutkin metsän eläimet ja ne vihoviimeiset puput, jotka viime talvena naposteli poskeen kaikki pensaani, eli projekti pensaiden suojaus on alkanut!

********************************************
Tästä mun kivipurostani mä vaan olen ylpeä! Nää mehitähdet vaan on niiiiin ihania, kun kasvattavat kylkeensä pikkupoikasia.. Anoppikin kyseli, että missä mun rikkaruohot on.. Riittää kun kerran viikossa käy penkit läpi, pysyvät hyvin poissa.

2 kommenttia:

jori kirjoitti...

Vautsi miten olet ehtinyt touhuta puutarhassasi, vaikka on pienokainen ja kaikki. Kivipuro on aivan valloittavan upea mehitähtineen.

risulintu kirjoitti...

Ahkeroitu on! Ja piha näyttää ihanan siistiltä. Toisin kuin eräiden pihassa. Tai tulihan tuossa pari päivää nosteltua kiviä uutta muuria varten ja nyt ollaan molemmat ukkokullan kanssa "rampoja".

Mitäs jos tekisit suoja-aidan mustaherukasta ja tukisit ne aika tiukaksi paketiksi? Ka eikös ne virallisesti pitäisi pitää sellaisina suht vähäoksaisina pensaina.