maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

28.04 klo 17.30

Jahas, se on meillepäin tulossa oikea helleaalto. Lupasi vapun ajaksi melkein 20 astetta lämmintä. Taitaa pikkuhiljaa huveta tuo meidän takapihan (ja etupihan) lumimassa. Siinä on varmaan vielä noin 30 senttiä lunta.

Aattelin ottaa kuvan samoista paikoista joka päivä samaan kellonaikaan. Kuvista sitten näkee kuinka nopeasti tänne kevät tulee.
Kuvat on terassilta olkkarin ikkunan nurkasta ja eteläseinustalta (alempi kuva), jossa aika hyvin kasvit ovat jo paljastuneet lumen alta.

6 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Onpa sitä siellä vielä - tuntuu ihan ihmeelliseltä tosiaan:)

Mary kirjoitti...

Jep. En tämän 13 vuoden täällä asumisen aikana muista että olisi vielä lähes vappuna ollut näin paljon lunta..

risulintu kirjoitti...

Voisi kuvitella, että jonnekin tulee tuosta lumimäärästä vielä kovat tulvat. Kuinka kauan siellä yleensä kestää, että routa sulaa, vai onko sitä edes?

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Ei käy katteeks, ei! Mutta pian se sitten lähtee, kun kunnon lämpimät tulee (jos tämä nyt mitenkään lohduttaa).

Mary kirjoitti...

Meillä tosiaan on vielä joet (Ounasjoki ja Kemijoki) jäässä ja lumipeitteessä, että jos nyt hirmuiset helteet tulee ja kaikki sulaa äkisti, niin varmasti tulvii. Tulviihan tuo Ounasjoki muutenkin normaalikeväinä.

Viime keväinä mun mielestä ei routaa ole ollut ja täällähän kesä on sitten yhdessä viikonlopussa, se kevät jää ikäänkuin väliin.. Eli meillä sipulikasvit kukkii lähes juhannuksena (poikkeuksena oikein lämpimät ja suojaisat seinustat).

arleena kirjoitti...

Eipä näkynytkään päivällä kirjoittamani kommentti.
Laitan puutarhaprojektisi suosikkilistalleni, on mukava seurata kevään ja luonnon ihmeiden etenemistä myös siellä kaukana Lapissa. Eroa on tähän etelän kevääseen, kukkapenkkejä perkkailin eilen ja tänään ja siirtelin kukkia paikasta toiseen.
Kohta kukkii tuomi, vaahterat ovat täydessä kukassa parhaillaan.