lauantaina, toukokuuta 03, 2008

3.5. Lumi on poissa.

Tänään lunta on enää ojassa ja vesialtaassa. Vesialtaassakin on noin 5 sentin jääkerros, jonka alla vesi. Etupihalla lunta on vielä liukumäessä. Liukumäen alla sattuu olemaan kaupungin kaivo, että siitäkin oivallinen sijainti liukumäelle. Näin ei nyt piha ole täynnä vettä, kun sulava lumi valuu suoraan kaivoon. Mies pumppasi pumpulla vettä 1000 litran säiliöön. Hetkessä se oli täynnä. Olihan siihen jo lumella täytetty ja sangoilla kannettu lähes 700 litraa vettä.

Yläkuvassa taas tilanne eiliseltä ja alakuvissa tältä päivää. Vesiallas on siis tuo valkoinen laikku nurmikon keskellä.


Älyttömän nopeasti tuo lumi hupeni. Yläkuvassa tilanne 28.4 eli 6 päivää sitten. Täysi lumipeite ja nyt lunta ei ole juuri ollenkaan..Enää en kuvaa jokapäivä, mutta ehkä joka viikon välein ja nyt kun lehdet puhkeaa niin useammin. Näkee sitten mukavasti maiseman muuttumisen.

Maanantaina aukeaa ainakin paikallinen kesäpihamyymälä (eli Prisman yhteydessä oleva). Täällä kun ei noita puutarhamyymälöitä ole, kuin K-raudan ja markettien yhteydessä.. Käyn luultavasti hakemassa ensimmäisen säkin turvepaakkuja kokeeksi, miten kasvimaan rakentaminen niillä onnistuisi.

2 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Kiva seurata kevään etenemistä siellä pohjoisempana. Maisema näyttää olevan hieno kesät talvet

Mary kirjoitti...

Minä odotan innolla kukkiiko pari vuotta sitten istuttamani pilvikirsikka (näkyy kuvassa) tänä keväänä voimakkaammin kuin viime kesänä.