lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Kylmää ilmanalaa piisaa..

Muutama on esikasvatettu. Vaniljabasilika on tosi hyvässä kasvussa. Se on vain pienoinen pettymys, koska kasvi ei juurikaan tuoksu millekkään, ei vaniljalle saati basilikalle. Eikä makukaan ole mistään kotoisin..

Kahteen muuhun ruukkuun kylvettiin Mean kanssa pensastomaattia. Kokeillaan miten tuossa valokatteen alla menestyy. Muut kylvetään suoraan maahan. Tosin tällä hetkellä tuntuu, että olisi pitänyt esikasvattaa KAIKKI, koska ulkona sataa taas vaihteeksi lunta.


Tältä siis näyttää taas ulkona, lauantaina 17.toukokuuta klo 21.30. En muista eikä mieskään muista tälläistä toukokuuta. Että kylmää olisi ollut yhtäsoittoa viikkotolkulla ja lunta sadellut vielä näinkin paljon tässä vaiheessa.

Kiertelin puutarhassa tänään ja huolimatta kylmistä öistä (pakkasen puolella käydään), melkein jokainen kasvi näyttää elonmerkkejä. Työntää silmuja. Toivottavasti vaan pysyisi tuossa nollassa, ettei kaikki vioittuisi pakkasesta..


5 kommenttia:

risusydän kirjoitti...

Näyttää ihan talviselta siellä teillä, täällä Lounais-Suomessa sentään vihertää, vaikka yöhalloja on täälläkin viime viikolla riittänyt !
Käypä blogissani kurkkaamassa siellä on haaste sinulle :)

pensastasku kirjoitti...

Käväsin lauantaina äkaseen siellä Rovaniemellä. Oli kylmä,jos on täälläkin Tuusulassa. Kemijoki oli komia kuin ennenkin. Lupasin läähettää paluujunalla etelän lämpöä vaan ei sitä näytä täälläkään liikaa olevan.

laura kirjoitti...

Onneksi nuo kevätkukkijat eivät niin kovasti noista pakkasista välitä! Meilläkin tulppaanit kukkivat edelleen vaikka yöpakkasia on ollut monena yönä, ja jäätyivät ja sulivat edestakaisin. Sinulla on niin ihanan rauhallisen näköistä tuolla pihalla...

pioni kirjoitti...

Meilläkin on ollut reippaita yöpakkasia, mutta onneksi kevätkukkijat ovat sitkeitä tapauksia.

maija kirjoitti...

Hei, Mary

kiva ihmetellä kuinka Suomi on suuri. Kadehdittavaa on, että olet saanut tehdä projektiasu alusta asti, saat mieleisesi aikaan.

Haastaisin sinut mukaan tällaiseen, ohjeet blogissani:

Aina Pihalla

(Tosin sullahan olikin mun blogi tuossa listassa jo :-) )