sunnuntaina, toukokuuta 04, 2008

Sulamisvedet talteen.

Tänään on tyhjennetty allas. Parhaan mukaan siivottu kuona ja roskat sen pohjalta ja sitten taas täytetty se. Appiukolta haetulla pumpulla kävi näppärästi tyhjäys ja täyttö. Vesi otettiin suolta virtaavasta vedestä. Tontimme takarajalla on kaupungin kaivama oja ja se on osin aivan hiekkapohjainen. Jäälohkareet on upeita, kun vesi virtaa niiden alta. Tämä hyvä puoli täällä on että voimme käyttää hyväksi sulavaa lunta aika pitkälle kevääseen. Eilen täytettiin 1000 litran vesisäiliö kesän kasteluvedeksi ja tänään sitten tämä allas. Ja paljon vielä saisi, mutta ei ole astioita. Täytyy varmaan jostain toinenkin hankkia tuohon tulevan kasvimaan nurkalle.

Altaassakin oli melkoinen jääkerros vielä. Noin 10 senttiä paksu, joka hakattiin paloiksi että saatiin poistettua. Muovi säilynyt ehjänä, vesihän jätettiin altaaseen syksyllä. Tänä kesänä olisi tarkoitus viimeistellä altaan reunat liuskekiveyksellä. Ja viereenhän (tuolle mustanruskealle alueelle) tulee pienehkö kasvimaa.

Sitten on haravoitu. Yli puoli pihaa saatiin tehtyä ennen altaan tyhjennysoperaatiota ja sitten pikkuveikka heräsi päiväunilta. Työnteko seis. Nurmikko on taas (kuten viime keväänäkin) erittäin ikävän näköinen. Alkaakohan tuo tuosta vihertää. Pikkasenko kävi mielessä että kohta revin koko nurmikon irti, kun se aiheuttaa aina keväisin niin paljon mielipahaa rumalla ulkonäöllään. Tuhannen jäniksen ja poron papanan jälkeen kiroilen mielessäni kyseiset elukat maan viimeiseen rakoon.

Pikkukuvissa jossa talo näkyy, seison lähellä ojaa eli kantomatkaakin kertyi juuri putken verran.

5 kommenttia:

Risuhiiri kirjoitti...

Teillä onkin haastetta pihassa :)
ja lääniä.
Hienosti näyttää alkaneen pihan kesytys. Lammesta tulee hyvän näköinen.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Kiva Mari kun olit käynyt pihallani. Hyvälle näyttää sinunkin projektisi :) . Rhodo-hulluna mietin heti että miten hyvin ne kävisivät sinun pihallesi kun on kerran suo pohjaa ja mäntyjäkin näkyi kuvissa ?? Kiva seurata vuodenaikojen eroja siellä pohjoisessa ja täällä. Meillä on jo tosi vihreää. Mulla on sama tilanne nyt kun sinulla ilmeisesti oli viime kesänä, vauva syntyy ihan pian, toivottavasti...

Mary kirjoitti...

Risuhiiri: Pihassa ei niinkään haastetta, mutta haastetta saada kasvit kasvamaan ISOiksi. Perh.. jänöt.

Ansku: Onnea odotukseen ja loppuvaiheeseen. Pitääpä metsästää rhodoja. Tietääkseni muutama pitäisi täälläkin menestyä, mutta eikös ne tarvitse varjoa-puolivarjoa. Tällä hetkellä mulla tahtoo olla koko piha auringossa, kun ei nuo istutetut puut kovin suuria vielä ole :)

Anna-Reetta kirjoitti...

Kyllä teillä siellä kesä tulee nopeasti, kun se lähtee tulemaan, kun on valoisat yöt. Meilläkin on jäniksen papanoita aina keväällä piha täynnä, poroja ei ole näkynyt:) Ne varmasti tekevatkin pahaa jälkeä.
On kiva seurata miten pihasi muuttuu kesän aikana.

Inkivääri kirjoitti...

Kyllä se sitten äkkiä kävi se sulamien sulaminen, kun sai pään auki:)