tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Kamerakierros puutarhassa.

Viikolla meillä ei puutarhassa tapahdu juuri mitään muuta kuin kasvien kasvua. Töiden jälkeen ei millään ole aikaa puutarhalle, ehkä sitten näin kymmenen aikaan, kuten äskettäin kun kuvia kävin ottamassa.

Meillä kukkii ensimmäinen tulppaani, tai oikeestaan tuo vasta nuppu on. Mutta edistystä sentään. Villapaju on älyttömän herkkä. Jänikset syövät sen aivan maanrajaan, mutta sieltä se aina nousee.

Mutta meillä kukkii HILLA! Ensimmäiset kukat ovat ilmestyneet, ja kuten kuvasta näkyy aivan talon ja tontin viereen :)


Tontin takaosassa on penkki täynnä sekalaista seurakuntaa. Nyt siinä rehottaa mm. mustaherukka, joka on tullut tontille luultavasti kaivinkoneen kauhan mukana. Suoalueella, jonne meidän talon alla olevia maita on lykätty on vielä pari alkua, jotka tänä kesänä siirrän parempaan paikkaan. Josko joskus marjojakin saataisiin näistä tulokkaista.

Lehmuksen avautuvat lehdet ovat kauniit, sykeröiset ja pulleat. Kullerokin on kohta kukassa, niin kukkapenkissä kuin niityillä ja ojien varsilla (Lapin maakuntakukka).


Tänään meillä ajettiin nurmikko. Vielä näkyy renkaiden jäljet lyhyessä nurmessa. Ihana pörinä. Taidettiin olla tämän asuntoalueen ensimmäiset leikkurin käyttäjät. Nurmi olikin paikoin jo 10 senttistä.

Kasvimaaprojekti on edistynyt siihen, että viikonloppuna istutin hernepensasaidan toiselle puolelle suojaksi ja sain muotoiltua mansikoillekin penkkiä. Ensi viikonloppuna yritetään väsätä pergolamaista porttia kasvimaalle.


Etelärinteen alkupäähän istutin pikkuisen pihlajan taimen. Oikealla ylhäällä alla olevista kuvista on koivuangervo ja rinneangervo. Tässä näkee eron kasvuun lähdössä. Vasemman puoleinen rinneangervo on hieman arka täällä kasvavaksi, toisin kuin koivuangervo joka on minulla kylväytynyt tosi hienosti.

Rinteeseen tehty kivipurokin alkaa pikkuhiljaa peittyä/verhoutua kasveilla. 2006 on istutettu tuohon suurin osa kasveista.


Tarhakylmänkukka se vain kukkii ihanasti. Vieressä kukkimisvuoroa odottaa muistaakseni narsikkivuokko, jonka kukkia en ole vielä nähnyt kun sen viime vuonna vasta ostin. Rinne-/lamoherukkakin on kukassa ja valtaa alaa hienosti portaiden vierestä.

Viime kesänä viimeisilläni raskaana kaivoin pensasaidalle ojan ja istutin pensassyreenin taimia ja ne on tosi hienossa kasvussa. Tein pienoisen kevätleikkauksen niille alkukeväästä ja nyt ne on tosi upeasti haaroittuneet.

1 kommentti:

Aniksen puutarha kirjoitti...

Olettepa saaneet paljon aikaiseksi! Terassi on hienon näköinen käsiteltynä. Pitäne meidänkin ottaa projektiksi, mutta ei jaksa ehkä tänä kesänä. Lamoherukka on mielestäni tosi kiva maanpeitepensas. Minä istutin yhden taimen syksyllä 2006 ja nyt leikoin kasvaneita versoja lyhyemmiksi ja laittlin niitä kasvamaan muualle. Saas nähdä, lähteekö, kun ain pienen pienet juuren alut tuli mukaan.