lauantaina, kesäkuuta 07, 2008

Kasvimaan portti.

Kattokaa mitä me miehen kanssa tehtiin tänään!

Mun kasvimaalla on portti. Vanhoista rakennusjätepuista saatiin väsättyä aikaan. Aamusta haettiin vain nuo maahan upotettavat aitapylväiden jalustat. Maaliakin oli varastossa sopivasti.

Siinä se nyt jököttää. Pergolamaisuutta haettiin, jos muualle puutarhaan saisi aikaan pergolakäytävän. Pienet puut pystypuissa on tukipuita köynnöksille, joita tällä hetkellä on kasvamassa vasta yksi humala. Portin oikealle puolen ajattelin istuttaa samaa hernepensasta mitä kasvaa jo portin vasemmalla puolella.


Harmi vaan kun nuo istuttamani pensaat ei vielä erotu kuvasta, niin näyttää todella irralliselta tuo portti tuossa. Huomenna haemme heinäseipäitä, ja saadaan verkkoaitaa myös kiinnitettyä ja pystytettyä.

Alla olevan kuvasarjan ylävasempana sijaitsevaan kuvaan olen suunnitellut mahdollisen leikkimökin sijoittamista. Vesialtaan lähelle, viistottain talolle. Vielä jäisi näköyhteys suoalueelle olohuoneesta ja keittiöstä.

Naapuriin rakennetaan leikkimökkiä, mikä sai Meankin toivomaan sellaista. Ajatuksena on tehdä mökki, mistä olisi "hyötyä" sitten leikkimisen jälkeenkin.

Yläpuolella olevissa kuvissa kasvimaa on kuvattu taloltapäin.

Nämä tulppaanit on kerrassaan puutarhan sulostuttajat tällä hetkellä! Aivan ihania. Mielenkiinnolla odotan millaisia viereen aukeaa.
Toiset tulppaanit on selkeästi pienempiä. Helmililjojakin pukkaa sieltä täältä, pitäisi yrittää metsästää kaikki sipulit yhteen jolloin ne näyttäisivät joltain.


Puutarhassa kukkii valkoisena patjarikko. Näitä mättäitä mulla on kuusi suurta ja monen monta pientä tulossa. Kukkia on valtavasti ja kukinta on vasta alkamassa.


Puutarhan laidalla taas kukkii valkoinen meri. Hillan kukkia on enemmän kuin näinä kolmena vuotena jotka täällä ollaan vietetty. Toivottavasti kuivuus ei taas veisi marjoja.


5 kommenttia:

Kaija kirjoitti...

Ihania tulppaaneja: niin herkkiä! Ja kateellisena katselen myös valkoista patjarikkoa. Minä kun en meinaa saada hankittua sitä miltään puutarhalta lisää. Sniif :(

risulintu kirjoitti...

Patjarikko lisääntyy ainakin meillä II:lla kyllä itsekin vähän joka paikkaan kun antaa kukkien kuivua ja ravistelee siemenet sinne minne halua.

Komea portti teillä kauniille ja niin siistille kasvimaalle.

Mary kirjoitti...

Kaija: Tuo patjarikko on kyllä minustakin aivan ihana!

Risulintu: Kauniista kasvimaasta tuo ei vielä tiedäkään ja siisti toki kun vasta perustettu :)

Mari kirjoitti...

Hilloja omalta pihalta - wau!!! Toivottavasti saatte satoakin. *lipoo, ettei kuola valuisi*

bymaya kirjoitti...

kantsii kastella niitä hilloja jos kuivuus vaivaa

ei tarv rämpiä suolla sitten myöhemmin

herkkiä vaaleanpunaisia tulppaaneja sinulla