sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Nyt on kasvimaalla pystyssä heinäseipäät ja tänään asenneltiin osa vaakaseipäistäkin. Niitä voisin haluta muutaman lisää vielä niin saisi "sidottua" yhteen pystyssä olevat heinäseipäät. Tästähän tulee tällainen moderni versio, ei siis riukuaitaa vinosti laitetuista seipäistä. Nuo vielä maalataan valkoiseksi kuten porttikin on. Verkkoaitaa on laitettu jo paikoilleen. Yhtä rullaa vielä pitää hakea kaupasta, niin on koko alue verkotettu. Takaosaan tehdään portti, josta pääsee aitauksesta ulos ja tuohon valkoiseen porttirakennelmaankin pitäisi verkko-ovi kehitellä.

Kasvit kasvaa lujaa vauhtia. Vettä ei tosin taivaalta satele, mutta kannusta sitten. Tuossa etualalla näkyvät villapajut siirtyvät kasvimaan lähellä taka-alalle ja tuohon paikkaan tulisi sitten toisaalta puutarhasta keijuangervot ja perennaa. Siihen on jo siirretty palloksi leikattu vartettu orapihlaja piikkeineen. Miehen työkaverilta saimme ruusua, jota laitettiin myös tuonne kasvimaan reunustalle. Niin pikkuhiljaa alkaisi tämä uusi rakennelma heinäseipäistä sopeutua maastoon..

Unikot kukkivat. Yhdessä oranssisena ja siellä täällä keltaisia yksittäisiä karuissakin paikoissa. Valkoiset mättäät ovat edelleen kukassa.


Kerrotut tulppaanitkin suvaitsivat aueta ja ne ovat kyllä upeat. Samaten tumman puhuvat, punertavat tulppaanit ovat ihania. Valkoiset eivät jaksa kukkia, ne ovat työntyneet mullan päälle vain muutaman sentin.
Teltta pystytettiin "metsään". Tuossa on vielä meidän tonttia vaikka metsän pohjalla onkin. Olkoon tässä väliaikainen leikkimökki.

2 kommenttia:

bymaya kirjoitti...

Olikos tää sun tarha pohjoisessa?

Ihmettelen vaan kun on kaikenlaista jo kukassa, mulla mm unikko vasta nuppuilee.

Vai on nuo jo aiemmin laitettuja )siis aiempivuotisia)?

Mitäs meinaat kasvimaalle laittaa?

Mary kirjoitti...

Rovaniemellä asun ja melkein kaikki on jo pari kesää maassa viettäneet. Mulla on hirmu vähän kukkivia perennoja, niitä täytyy pikkuhiljaa lisäillä.