sunnuntaina, kesäkuuta 29, 2008

Taas kuvapläjäys tapahtuneesta.

Toissa päivänä tuotiin anopilta vanhoja koristetiiliä. Ne on puretusta takasta peräisin. Niistä ajattelin tehdä kasvimaalle "ylellistä" käytävää. Saa nähdä kauanko pysyvät valkeina. Käytävää muodostui melko nopeasti, poistettua multaa siirrettiin tulevalle kuusiaidalle.

Turvepaakut eivät ole osoittautuneet oikein hyväksi keksinnöksi paahtavassa auringossa. Luulen että ne menevät vaihtoon seuraavina vuosina. Laitan samanlaisen reunuksen kuin vieressä. Tiilien ja paakkujen väliin laitoin jo aikaisemmin murskaamaani kosteantilan seinien muuraukseen käytettyjen kahitiilien mursketta. Näitä jäi rakentamisessa yli, niin hakkasin ne pilpuksi vasaralla. Meillä onkin nyt käytetty hyväksi rikkoutuneet kattotiilet, tontilta löytyneet erikokoiset kivet, ylijäämätiiliä, ylijäämäkahitiiltä ja vanhaa takkatiiltä.

Lisäksi miehen papan vanhat heinäseipäät eli tuutterokepit saivat uuden elämän kasvimaan aitana. Ne maalasin terassin maalauksesta ylijääneellä maalilla tumman ruskeaksi. Ne tuli jotenkin ryhdikkäiksi. Alunperin ajattelin ne maalata valkoiseksi, mutta näin on hyvä. Portti on valkoinen, muut tumman ruskeat. Niitä on vielä laittamatta paikoilleen kun naulat loppui kesken. Heinäseipäissä on nostalgisesti kaiverrettu nimikirjaimet E.L.


Samaten meidän roskakatos sai harppauksen eteenpäin. Sen katolle kipattiin viitisen sangollista hiekka-multaseosta ja kylvin muutamat siemenet sekä istutin mm. turkestanin maksaruohoa ja keltamaksaruohoa.

Kukassa juuri nyt on ostotaimien mukana tullut akileija. Yhtään akileijaa en ole ostanut. Viime kesänä yritin siirtää niitä samaan paikkaan ja tänä kesänä ne kukkii, lilana ja vaaleanpunaisena. Niitä ilmestyy sieltä sun täältä, ikäänkuin rikkakasvi.
Tulikellukka kukkii kauniisti syreenin alla, vieressä vuoroaan odottaa rantakukka ja edessä kuunliljat.


Etupiha on edelleen melko vihervoittoinen. Ei oikein tahdo löytyä kivaa kukkivaa kukkaa, mikä olisi siedettävän korkuinen ja kestäisi melko varjoisan kasvupaikan.
Muurikiveyksen vieressä on yksi ongelmapaikka. Siinä on nyt kuunliljoja ja lisäksi siinä on (tuossa alla olevassa kuvassa yläoikeassa) sadevesikaivon purkautumispaikka, joten hiekka ja multa tuppaa valumaan aina yli.


Takapihalla, lähellä terassia kukkii edelleen viimeistä loistoaan tulppaanit (!). Lisäksi jalopioni on korkeampi (tulppaanien edessä, kuvassa ylhäällä alaoikeassa) kuin vieressä olevat ruusupensaat! Nämä kukkivat tietysti silloin kun ollaan lomareissussa.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Oi miten hienon näköistä. Syökö teillä joku kaikki salaatit ja muut, jos kasvitarha ei ole aidattu? Aita tosin on aika hieno. Ja hienot polut myös.
Minäkin hyödynnän aina kaikki muiden "roskat" :)

Minä aion tehdä tänä vuonna kasvitarhan kohotettuhin lavoihin englantilaiseen tyyliin odottamaan ensikevättä. Syksyllä laitan ehkä talvivalkosipulia, mutta katsotaan nyt miten suunnitelmani etenevät. Olen katsonut torstaisin sitä brittipuutarhaohjelmaa ja saan siitä pakkomielteitä.

Mikä ihme sen kaupan nimi oli mistä tilattiin ne tuolit? Hirveä oikosulku..

Mary kirjoitti...

Sanni: Meillähän on riittävästi näitä "kotieläimiä": jäniksiä ja poroja :) Jos haluaa jotain omaan suuhun, niin on aidattava. Ja toisaalta mä haluan että tuo kasvimaa-alue on "oma maailmansa", siksikin aidattiin.

Se oli
http://www.questodesign.com/shop/index.php
Mistä ne tuolit. Minä en ole raaskinut vielä viedä ulos, saa nähä raaskiikokaan?! Voisin ehkä tuota Stone-jakkaraa kokeilla :)