tiistaina, kesäkuuta 24, 2008

Voi surkujen surku. Alla olevassa kuvassa vertailua viime kesältä tälle kesälle. Oikealla puolen oleva puu, pilvikirsikka kasvoi mahtavasti ja tuskin maltoin odottaa tätä kevättä ja tulevaa kukkaryöppyä. Tänä kesänä sitten tuo kukkaryöppy kuihtui olemattomiin, kuten koko puu! Puu raukka paleltui alkukevään ikävissä ilmoissa ja latvus puuttuu täysin! Toivon ja pidän sormeni ristissä että tuo elpyisi tuosta..

Nurmikko taas koki viime keväänä kauhun hetkiä, kun jääpolte sitä syksystä pääsi vioittamaan. En ryhtynyt sitä juurikaan korjaamaan. Nyt tänä kesänä se rehottaa vallan, kun ei sateilta ehdi leikkaamaan!!!


Vesialtaan ympärillekin sain eilen siirrettyä keijuangervot toisaalta puutarhasta, huonosta paikasta. Vesialtaan kuvaajan puoleisessa penkissä on nyt muotoon leikattava orapihlajapuu, yksi villapaju ja 7 keijuangervoa. Tähän vielä jotain perennaa, sekä paljon paljon helmihyasintin sipuleita.

Taka-alalla olevassa penkissä on sitten taustalla ilmatteeksi saatuja ruusuja, niiden edessä kaksi siirrettyä villapajua, runkosyreeni, vasta puolen metrin korkuinen kukkimaton lumipalloheisi, 2 tähtijasmiketta (joista toinen taitaa olla entinen) sekä erinäistä perennaa; kuunliljoja, rantakukkaa, tulikellukkaa, kesäpikkusydäntä.

Kasvimaa on saanut uuden projektinsa. Kulkukäytävät olisi ajatuksena päällystää näillä anopin vanhoilla takan koristetiilillä. Kaikki hyötykäyttöön :) Mutta katsos kasvimaalla näkyy sievät rivit kasvussa. Tosin niissä on pääasiassa vasta jotain kukkaa, takana näkyy salaattia ja retiisiä ja hernettä.

Mun etelärinteellä kukkii edelleen kuin juuri kukintansa aloittanut patjarikko!!!
Kissankäpälä alkaa lopetella kukintaansa.
Sitten aloittaakin keltamaksaruoho, hopeahärkki ja isorikko.


Mansikatkin ovat päässeet loistavaan kasvuun oikeassa paikassaan. Lisäksi raivasin tilaa tälle pikkuiselle herukan alulle, joka kasvoi tuossa meidän suoalueella. Sen vieressä oleva pehko oli alunperin vastaavan näköinen kuin tämä pikkuinen. Ne on molemmat ei-ostettuja eli ovat tulleet luultavasti kaivinkoneen kauhassa tontille.

Isompi kukkii ekan kerran muutamalla kukkaryöpyllä. Saa nähdä kumpaa tämä on, veikkaan mustaherukkaa.

Kohta puutarhassa kukkii vasta keväällä Kauhajoelta ostettu särkynytsydän, ehdottomasti kauneimpia kukkia!
Pionissa on myös lupaavasti ainakin neljä nuppua. Isorikko kukkii ekan kerran istutuksesta (istutettu -96). Ajuruoho on myös kauttaaltaan täynnä nuppuja.

2 kommenttia:

MUHEDIK kirjoitti...

You have very nice garden, so pretty plants and very lovely blog. Thank You!

Mary kirjoitti...

Thanks for visiting!
I visited also in our blog, your language is so funny :)
And beautiful photos you have!