perjantaina, heinäkuuta 04, 2008

Eteläpuolen rinne on taas valkoinen! Ensin kukki patjarikko valkoisena (alakuvassa ylävasen), taustalla näkyy hopeisena hopeahärkki, mikä on nyt kukassa! (alakuvassa yläoikea). Samaten isorikko on kukassa ja sen sekä hopeahärkin kukat näyttävät yhtäkkiä samalta. Ovat tuossa alakuvassa vierekkäin.

Etupihalla (tulopihalla) mun "kuutamopenkki" näyttää vielä(kin) vähän kehnolta, kun täällä nuo kuunliljat lähtevät niin hitaasti kasvuun. Ja tämän pitäisi olla se kaikista edustavin paikka, koska pääsisäänkäynti on tuossa vieressä. Koivuangervot on ainakin räjähtäneet kasvuun tänä kesänä. Osittain kukkivatkin, osasta vielä ihan nupulla.

Kuunliljapenkissä kasvaa mm. 3 riippahernepuuta, 5 koivuangervoa, 3 tuiviota, 3 erilaista katajaa, monta erilaista kuunliljaa, rönsytiarellaa, suikeroalpia, kieloa ja tänään kokeeksi ostin kevätkaihonkukkaa. Jotain tähän aikaan kukkivaa tämä kaipaisi..

Kun matkaa jatketaan takapihalle, rinne alkaa. Sekin alkaa olla tosi hyvän näköinen. Vielä metsästän kaunista kukkivaa perennaa puolivarjoon ja suht. matalaa saisi olla. Vinkkejä! Mulla tuossa on vasta kesäpikkusydäntä ja jotain onnetonta akileijaa, kuunliljoja, rönsytiarellaa, jättipoimulehteä sekä pensaita. Ehkä valkokukkaista haluaisin tuohon.

Eteläpuolen rinnekin on kuosissa. Ja pikkuhiljaa alkaa olla takapihakin. Terassin vieressä oleva penkki (ei nyt kuvissa) kaipaa pioneja. Muutama mulla on ollut nyt koekasvussa, että menevätkö talven yli ja hyvin näyttää menevän. Pikkuisia nuppuja niissä näkyy olevan.


Kasvimaan laidalla rungollinen puistosyreeni alkaa olla kukassa ja kasvimaalla mansikat kukkivat. Kasvimaan penkitkin näyttävät hyvältä. Käytävien pinnoitus on jäänyt vähän vaiheeseen itikoiden takia.. Mutta ensimmäinen retiisi kiskaistiin maasta tänään ja yhdessä tuumin se syötiin!

2 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Mukava matala valkokukallinen ja muutenkin kauniin heleän vihreä syksylläkin on rönsytiarella. Se on keväällä kuin valkoista hattaraa. Kurkkaappa kuvaa ellei ole tuttu kasvi.

Kasvimaa on todella upean näköinen tiilipolkuineen. Ja terassi siihen päähän kuulostaa ihanalle istuskelupaikalle.

Turveharkkoja olen minäkin suunnitellut kalliolla käyttäväni, mutta niissä on tosiaan se ikävä puoli ettei niitä saa päästää kuivaksi tai sitten saakin kastella urakalla.

Mary kirjoitti...

Risulintu: Rönsytiarellaa mulla onkin tuossa muurikiveyksen sisällä kasvamassa. Näkyykin tuossa yhdessä kuvassa olevan kukassa juuri.

Turveharkot tosiaan sopii ehkä paremmin varjoisaan paikkaan.