keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Etsimällä yritin etsiä kuvaa kasvimaani rumasta alueesta. Mutta onnistuneesti oli "rajannut" lähes joka kuvasta sen pois. Tuossa alla olevassa kuvasarjassa alue näkyy osittain ylävasemmalla harsolla peiteltyjen penkkien ja kottikärryjen taustalla.

Tänään sain siistittyä aluetta roimasti!

Sinne on kipattu ylijäämäsoraa, jonka joukossa sitten ikävästi kasvoi heinätuppaat. Tosi hankala saada niitä pois kivien ja soran seasta. Muokkasin tulevaa kahvittelualuetta :) tasaiseksi ja aina vaan nousi pintaan kiviä, niitä siirtelin sitten alueen reunalle.

Alueelle olisi tarkoitus tulla jonkinlainen istuskelualue, ehkä ruukutuspaikka ja taustalle komposti. Viereen toiselle, vielä käsittelemättömälle sora-alueelle tulisi se muovikasvihuone (sitten joskus)..

Noita raskaita ja massiivisia porraskiviä jäi viime kesänä yli, kun tehtiin etuoven eteen porras, joten käytän niitä nyt tässä pikkuisessa tasoerossa tukemaan alueen reunaa. Samaten pikkuinen porras tulee siirryttäessä kasvimaa-alueelta laatoitettavalle istuskelualueelle.
*********************************************
Orapihlajapuuhuni on tullut yksi kukinto! Olen sitä vähän leikellyt, koska sen latvuksen olisi tarkoitus olla pyöreän muotoinen. Mutta se on tähän kesään asti kasvanut huonossa paikassa ja on nyt päässyt parempaan kasvupaikkaan, joten toiveissa tuuhea pallo :)
Särkynytsydän vetelee viimeisiään kukillaan.
Unelmatädykettä ostin kokeeksi ja se on nyt herkässä vaaleansinisessä kukassa.
Keväällä kotoa tuodut pihasyreenin taimet on vielä kukkapenkissä ruusun suojissa. Katson meneekö ne ensi talven yli ja siirrän sitten johonkin suojaisaan paikkaan.
Näin ihanan kynnysmaton löysin terassin oven eteen Patio.fi:n verkkokaupasta. Verkkokaupan ja puodin pitäjällä on muuten ihan kiva blogi, Unelmia ja Onnenpuuskia.

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hauskaa! Käyn aina välillä täällä juttujasi kurkkimassa ja nyt hoksasin lähettäneeni sinulle paketin. Terve vaan asiakas! :-) On sinulla melkoiset projektit menossa pihan kanssa, ahkera olet. Tuo matto on minunkin suosikkini, melkein voisin joka ovelle sellaisen laittaa.

Mary kirjoitti...

Hihii.. Pongattu!
On tuo ihana matto kyllä.
Joo projektit menossa, kun ottaa vielä huomioon että saan touhuta noin 2 tuntia päivässä tuolla (pojan päiväunien ajan ja vähän iltasella), niin mun mielestä aika hurjasti olen edistynyt (jos ittiään saapi kehua :)

~~Myyris~~ kirjoitti...

Tervehdys
Mielenkiinnolla kävin läpi touhujasi ja melkoisesti tosiaan olet tehnyt. Jään seurailemaan jatkossakin pakerteluasi.