perjantaina, heinäkuuta 18, 2008

Terveisiä kesälomareissulta!

Kävimme koko perheen kanssa Tampereella ja tietty Särkänniemessä. Mulla vaan katse etsiytyi myös istutuksiin :) EI lomalla koskaan..

Särkänniemessä oli aika erikoisia istutuksia. Jotensakin paikkaan sopivia, erityisesti hassuine puineen. Ilmassa leijuva hana oli kyllä parasta kaikista!

Näsinneulasta käsin katsottuna näkee että onneksi viheraluettakin on vielä elämyspuistossa.

Tampereen keskustassa loistivat ne perinteiset kannat. Kosken rannalla ei ole muistini mukaan muita ollutkaan kuin näitä. Villiviiniä kadehtien katsoin ja kuvasin, se ei menesty täällä meillä.

Kotipuolessa parasta oli ainakin lapsista päästä kiipeämään pihakoivuun. Tosin toista vähän autettiin siinä kiipeämisessä..


Vaasan asuntomessuilla kävästiin ihan miehen kanssa kahdestaan. Saatiin rauhassa kierrellä ja tietty taas tuli kuvattua myös puutarhoja. Kiva oli huomata että suurella osalla oli pihat "valmiita".

Alla kuvia minua miellyttävistä kohteista. Taloja en enää muista mistä nämä puutarhat ovat.
Ylävasen: Pääsisäänkäynnin vieressä on mielestäni onnistunut rauhallinen kokonaisuus
Yläoikea: Takapihalla, ranta-alue näyttää varmasti hyvältä kun kasvit kasvavat täyteen kokoonsa
Alavasen: Tämä oli mielestäni onnistunein. Näytti siltä että olisi ollut valmiina jo viime vuodesta, kun kasvit olivat niin hyvässä kasvussa. Pergola oli myös mukava, vaikkakin ilman kalustusta.
Alaoikea: Onnistunut istutusallas-istutus.

*****************************************************************
Kun taas sitten....

Alla olevista kuvista en nyt niinkään enää tykkää.

Ylävasen: Allas on jäänyt täysin viimeistelemättä.
Yläoikea: Jos pikkuhuppelissa pöydän äärestä lähtee vessaan.. Miksi tälläisiä vielä näkee??
Alavasen: Kiva idea, mutta käytännössä miten se 1-2 vuotias tulee pois tuolta hiekkalaatikolta?
Alaoikea: Tässä on ehkä liikaa näitä haketettuja alueita. Ei ole mielestäni rauhallinen kokonaisuus. Ehkä kun kasvit kasvavat..

**********************************************************************

Vasen kuva: Meille kaikki ja nyt ja heti ja aivan kaikki... Siis tökerösti yhdistetty kaiken maailman muodot!!! HUH HUH.
Yläoikea: Ensalkuun kivan näköinen kivipiha takapihalla, mutta toisaalta ei. Kasveilla onnettoman pienet alueet kasvaa ja nyt ne näyttävät lähinnä rikkakasveilta.

Alaoikea: TÄMÄ taas on ok. Kasvimaa toteutettu terassilaudoituksella tehdyillä laatikoilla. Tätä voisi itsekin kokeilla..


Kotona on taas kaikki kasvanut viikossa valtavasti. Päivittelen huomenna lisää kuvia ja ektrakivaa ylläriä reissultamme.

Ei kommentteja: