maanantaina, heinäkuuta 21, 2008Tämmönen merkki tulla tupsahti Marilta, Kameravene.fi blogin kirjoittajalta/kuvaajalta. Yleensä katselen ja ihastelen Marin kuvia puutarhastaan.

Mä en niinkään piittaa näistä "kunniamerkeistä", mutta kiitos Marille. Sinun kuvien jälkeen mun kuvat näyttää ekaluokkalaisen kuvaamilta..

Näissä on niin tyhmiä sääntöjä yleensä:
1. Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.
2. Linkitä siihen blogiin, josta palkinnon sait.
3. Nimeä vähintään 5 muuta blogia palkinnon saajiksi.
4. Laita noiden blogien linkit sivullesi.
5. Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.

Ja sitten se bloggaaja joka ei saa ikinä yhden yhtään kunniamerkkiä, voi tuntea olonsa aika.. no, minä luovutan tämän kunniamerkin kaikille bloggaajille, jotka blogiani käy lukemassa :)

************************************************

Yllä kuva hieman yli viikko sitten ja alla kuva nyt.

Niin. Viikon poissaolo puutarhasta ja erityisesti kasvimaalla eron huomaa!

Ja täällä sataa taas.. Ei ole siis tarvinnut kesälomareissun aikana pahemmin kastella, kun noin rehottavat.

Retiisejä vedeltiin Mean kanssa maasta ja tein aika herkkua uusille perunoille ja ruisleivän päälle laitettavaksi. Sulatejuustoa ja raejuustoa sekaisin, joukkoon nippu retiisiä silputtuna ja yksi sipuli silputtuna, yrttejä ja pippuria ja voi kun oli hyvää.

Kurkkuyrtti on kohta kukassa ja Mean perhoskukat tuossa penkin päässä korkeimpina kukkivat jo. Matalissa auringonkukissa (muistaakseni) ei ole vielä edes nuppuja, nämä me kylvettiin kyllä suoraan avomaalle. Herneet kukkii ja mansikoissa on raakileita sekä kukkia.

Salaatit rehottavat ja porkkanatkin on vähän kasvaneet, mutta melko pikkuisia ovat vielä. Harvensin niitä silti. Jotain kuivakukkaa muistaakseni myös kylvettiin, mutta vielä ei nuppuja näy. Olisi pitänyt alkukesästä laittaa ylös mitä kylvettiin :)

Vähän olen kitkenyt rikkakasveja ja yrittänyt apilaa nyppiä pois nurmelta, niitä näkyy muutama tupsu enkä halua sellaista nurmikkoa kuin naapurissa, jossa kasvaa pelkkää valkoista apilaa. Takakukkapenkkiinkin tein muutaman muutoksen ja sain tuotua veljen vaimon puutarhasta valtavan pitkää palavaarakkauttakin. Jänöjen syömä syreenintaimikin on kasvattanut uudelleen lehdet.

1 kommentti:

Risuhiiri kirjoitti...

Kylläpäs kasvimaa komeasti rehottaa. Kun sitä on parikin päivää poissa, niin palatessa huomaa eron. Kotona kun on sitä ajattelee, ettei täällä mikään kasva :)
Hyvältä kuulosti se retiisi-juusto herkku, täytyypi kokeilla.